Είμαστε στην υπηρεσία σας 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εργάζεται για το καλό όλων των Ευρωπαίων. Όποιος κι αν είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλετε να συμμετάσχετε - παρακολουθώντας τις εξελίξεις, δουλεύοντας μαζί μας ή διαβιβάζοντάς μας τις παρατηρήσεις σας - το Κοινοβούλιο είναι εδώ για σας.

Φρόντισε να είσαι ενήμερος/η 

Σου φαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μακριά από εκεί που μένεις; Φρόντισε να είσαι ενήμερος/η για το τι συμβαίνει στο Κοινοβούλιο μέσω των ενημερωτικών σελίδων και των υπηρεσιών τεκμηρίωσής μας. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το γραφείο συνδέσμου στη χώρα σας, όπου όλες οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στη δική σας γλώσσα.

Φρόντισε να ακούγεσαι 

Έχεις κάτι να πεις; Τότε φρόντισε να ακουστεί η φωνή σου. Υπόβαλε αναφορά στο Κοινοβούλιο, αν νομίζεις ότι παραβιάζονται ενωσιακοί νόμοι εκεί που είσαι, ή απευθύνσου στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, αν έχεις ανάγκη διαμεσολάβησης. Μπορείς επίσης να ζητήσεις νέους νόμους άμεσα, ξεκινώντας μία πρωτοβουλία πολιτών μαζί με άλλους.

Εργάσου σε μας 

Σε ενδιαφέρει να μάθεις το Κοινοβούλιο από κοντά, π.χ. δουλεύοντας σ’ αυτό; Ψάξε ποιες δυνατότητες υπάρχουν για να γίνεις συνάδελφός μας, να εργαστείς σε μας ως ασκούμενος ή να συμμετάσχεις σε επίσκεψη μελέτης.

Διαφάνεια και δεοντολογία 

Καθώς αυξάνεται η σημασία και η επιρροή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ευρωπαίων κατά τρόπο πλήρως ανοικτό και διαφανή. Μάθε περισσότερα για το πώς δουλεύουμε.

atyourservice_home_large    
 

Επισκεφτείτε το Κοινοβούλιο

Ελάτε να δείτε μόνοι σας πώς οι προτάσεις γίνονται νόμοι και σε ποιους τομείς ο βουλευτής της εκλογικής σας περιφέρειας έχει λόγο όσον αφορά το μέλλον της Ευρώπης. Προτείνουμε ολόκληρο φάσμα δραστηριοτήτων στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο για την ικανοποίηση των πάντων: μεμονωμένων επισκεπτών, οικογενειών, ομάδων επισκεπτών.

Το Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί σημαντικό φόρουμ για πολιτικές συζητήσεις και λήψη αποφάσεων σε επίπεδο ΕΕ. Οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκλέγονται άμεσα από τους ψηφοφόρους σε όλα τα κράτη μέλη με σκοπό να αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα των πολιτών.

Πρόσβαση σε έγγραφα

Όλοι οι πολίτες της ΕΕ έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα έγγραφα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρέχει άμεση πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος των εγγράφων του σε ηλεκτρονική μορφή.

Συμβάσεις και επιχορηγήσεις

Βάσει του Δημοσιονομικού Κανονισμού που διέπει τον Γενικό Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποχρεούται να δημοσιεύει προσκλήσεις υποβολής προσφορών όποτε επιθυμεί να προμηθευθεί εμπορεύματα και υπηρεσίες.