Κανάλια μέσων ενημέρωσης που καλύπτουν τα κοινοβούλια 

Στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, τηλεοπτικά και διαδικτυακά κανάλια εκπέμπουν προγράμματα που καλύπτουν τις κοινοβουλευτικές δραστηριότητες. Ορισμένα καλύπτουν μόνο ειδήσεις και δραστηριότητες του δικού τους εθνικού κοινοβουλίου, ενώ άλλα, χάρη σε μια γόνιμη συνεργασία που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια, αναμεταδίδουν δραστηριότητες και συζητήσεις που διεξάγει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ορισμένα κανάλια είναι προϊόν του εθνικού τους κοινοβούλιο και, κατά συνέπεια, είναι εξ ολοκλήρου κοινοβουλευτικά. Άλλα αποτελούν προϊόντα εθνικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων και καλύπτουν κοινοβουλευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο των προγραμμάτων τους.

Ελλάδα

Ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής αποτελεί ένα θεσμικό, ως προς το χαρακτήρα και τη λειτουργία του Μέσο, το οποίο έχει πρωταρχικό λόγο σύστασης την καταγραφή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και την ανάδειξη του πολιτισμού. Οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλύπτονται επίσης σε ad hoc βάση.

Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων λειτουργεί από το 1999 ως αυτοτελές τηλεοπτικό δίκτυο συνιστώντας Mέσο Μαζικής Ενημέρωσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με την αποστολή του, το Κανάλι της Βουλής έχει ως βασικό σκοπό να ενημερώνει, αλλά και να εξοικειώνει τους Έλληνες πολίτες με το έργο του Κοινοβουλίου σχετικά με κρίσιμες αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα τόσο την ελληνική όσο και/ ή την παγκόσμια κοινωνία. Μεταδίδονται οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας, των Μόνιμων Επιτροπών (σε μαγνητοσκόπηση) και του Τμήματος Διακοπής Εργασιών της Βουλής (Θερινά Τμήματα), καθως επίσης και μέρος των εργασιών άλλων κοινοβουλευτικών επιτροπών. Οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλύπτονται επίσης σε τακτική βάση, με ζωντανή ή ηχογραφημένη μετάδοση συνεδριάσεων ολομελειών και επιτροπών, με ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο σε υποθέσεις της ΕΕ και με ad hoc ειδησεογραφικά προγράμματα.

Κύπρος

Οι Ολομέλειες της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταδίδονται πάντοτε από: 1) το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι της κρατικής τηλεόρασης (CyBC2/ RIK2), 2) την ιστοσελίδα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων 3) την ιστοσελίδα και το κανάλι yutube της Βουλής.

ΡΙΚ 2 / CyBC 2

Το ΡΙΚ 2 είναι το δεύτερο κανάλι του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος της Κύπρου το οποίο πάντοτε εντάσσει στο πρόγραμμα του τις συνεδρίες της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, όση διάρκεια αυτές κι αν έχουν και ανεξαρτήτως αν πρόκειται για έκτακτες συνεδρίες.

Ιστοσελίδα της Βουλής Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων μεταδίδει τις συνεδρίες της ολομέλειάς της τόσο μέσω της ιστοσελίδας της, όσο και μέσω της καναλιού που διαθέτει στο youtube.

Youtube channel της Βουλής Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων μεταδίδει τις συνεδρίες της ολομέλειάς της τόσο μέσω της ιστοσελίδας της, όσο και μέσω της καναλιού που διαθέτει στο youtube.

Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ)

Το ΚΥΠΕ είναι ένας ημικρατικός οργανισμός ο οποίος αποτελεί το κύριο πρακτορείο ειδήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταδίδοντας διαδικτυακά ειδήσεις και ειδησεογραφικά στα Ελληνικά, Τουρκικά και Αγγλικά. Το ΚΥΠΕ μεταδίδει τις συνεδρίες της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στην ιστοσελίδα του.

    

Άλλα κοινοβουλευτικά τηλεοπτικά κανάλια και δίαυλοι του διαδικτύου

Ενδιαφέρεστε για κοινοβουλευτικά τηλεοπτικά και διαδικτυακά κανάλια σε άλλη γλώσσα;
Μπορείτε να τα βρείτε στη συνέχεια, ανά χώρα της ΕΕ:

European Parliament    
 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα Εθνικά Κοινοβούλια

Στη συνθήκη της Λισαβόνας προσδιορίστηκε για πρώτη φορά ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάθετε περισσότερα για τη διακοινοβουλευτική συνεργασία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των εθνικών κοινοβουλίων.