Αιτήματα Πολιτών για Παροχή Πληροφοριών (Ask EP) 

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις θέσεις και τις δραστηριότητές του, την οργάνωση και τους κανόνες του, τις εξουσίες και τις διαδικασίες του, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Μονάδα Αιτημάτων Πολιτών για Παροχή Πληροφοριών (Ask EP), χρησιμοποιώντας την ακόλουθη φόρμα.

Επικοινωνία

Θα βρείτε μια επιλογή πρόσφατων θεμάτων που απασχολούν ιδιαίτερα τους πολίτες οι οποίοι έχουν γράψει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και τις απαντήσεις μας.

 • Ερωτήσεις πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019 

  Σε όλη τη διάρκεια του 2019, άνθρωποι από ολόκληρη την ΕΕ αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο απευθύνθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ζητήσουν πληροφορίες, για να εκφράσουν τις απόψεις τους ή για να προτείνουν λύσεις σχετικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Η Μονάδα Αιτημάτων Πολιτών για Παροχή Πληροφοριών (Ask EP) δίνει σαφείς απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που δέχεται.

  Το 2019, υποβλήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή στον Πρόεδρό του 68 000 ερωτήσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις.

    
 • Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία 

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δέχεται τακτικά ερωτήσεις από τους πολίτες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία. Μήπως σας ενδιαφέρει και σας; Μάθετε πως μπορείτε να λάβετε μέρος!  Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία (γνωστή και ως EYE) είναι μια διήμερη εκδήλωση που συγκεντρώνει χιλιάδες νέους Ευρωπαίους στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

    
 • Ελάτε σε επαφή με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δέχεται τακτικά ερωτήσεις από τους πολίτες σχετικά με το πως μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με το Κοινοβούλιο, με τους βουλευτές του και με τις υπηρεσίες του. Εάν θέλετε να ρωτήσετε κάτι, με ποιον πρέπει να επικοινωνήσετε;

    
 • Ποιος ήταν ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις ακροάσεις των ορισθέντων Επιτρόπων το 2019; (διατίθεται μόνο στα αγγλικά) 

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δέχεται τακτικά ερωτήσεις από τους πολίτες σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζει στη διαδικασία έγκρισης μιας νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρεμβαίνει δύο φορές στη διαδικασία έγκρισης μιας νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    
 • Μετάφραση και διερμηνεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δέχεται τακτικά ερωτήσεις από τους πολίτες σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης της μετάφρασης και της διερμηνείας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει 24 επίσημες γλώσσες: αγγλική, βουλγαρική, γαλλική, γερμανική, δανική, ελληνική, εσθονική, ιρλανδική, ισπανική, ιταλική, κροατική, λετονική, λιθουανική, μαλτεζική, ολλανδική, ουγγρική, πολωνική, πορτογαλική, ρουμανική, σλοβακική, σλοβενική, σουηδική, τσεχική και φινλανδική.

    
 • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε το σύνολο των πληροφοριών στη δική σας επίσημη γλώσσα της ΕΕ, απευθυνθείτε στη Μονάδα Αιτημάτων Πολιτών για Παροχή Πληροφοριών (Ask EP) χρησιμοποιώντας αυτό το ηλεκτρονικό έντυπο.