Palveluksessasi 

Euroopan parlamentti toimii kaikkien eurooppalaisten hyväksi. Parlamentti on käytettävissäsi halusitpa osallistua seuraamalla tapahtumia, työskentelemällä kanssamme tai antamalla palautetta.

Pysy ajan tasalla 

Tuntuuko Euroopan parlamentti etäiseltä? Parlamentin verkkosivustojen ja asiakirjapalvelujen avulla pysyt ajan tasalla parlamentin tapahtumista. Lisäksi omassa maassasi toimivasta parlamentin yhteystoimistosta saat kaikki aineistot omalla kielelläsi.

Anna äänesi kuulua 

Haluatko vaikuttaa? Anna siis äänesi kuulua! Esitä parlamentille vetoomus, jos katsot, että asuinpaikassasi rikotaan EU:n lakeja. Tai ota yhteyttä Euroopan oikeusasiamieheen, jos tarvitset välittäjää. Voit myös suoraan pyytää uusia lakeja panemalla yhdessä muiden kanssa vireille eurooppalaisen kansalaisaloitteen.

Tule töihin parlamenttiin 

Haluaisitko saada omakohtaista kokemusta parlamentista ja esimerkiksi hakea töihin parlamenttiin? Katso miten voit tulla parlamenttiin työntekijäksi tai harjoittelijaksi tai käydä parlamentissa tutustumiskäynnillä.

Avoimuus ja eettiset periaatteet 

Euroopan parlamentin merkitys ja vaikutusvalta ovat lisääntyneet, ja sen on entistäkin tärkeämpää noudattaa täyttä avoimuutta edustaessaan eurooppalaisten etuja. Ota selville, kuinka parlamentti toimii.

atyourservice_home_large    
 

Vieraile parlamentissa

Tule katsomaan, miten lakiesityksistä tulee lakeja ja miten parlamentin jäsenet voivat vaikuttaa EU:n tulevaisuuteen. Brysselissä ja Strasbourgissa on tarjolla monenlaista ohjelmaa. Tuletpa yksin, perheinesi tai ryhmän mukana, jokaiselle on tarjolla jotain.

Tietoa parlamentista

Euroopan parlamentti on tärkeä unionin tason poliittisten keskustelujen ja päätöksenteon foorumi. Jäsenvaltioiden äänestäjät valitsevat parlamentin jäsenet välittömillä vaaleilla edustamaan etujaan.

Tutustuminen asiakirjoihin

Kaikilla EU-kansalaisilla on oikeus tutustua Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission asiakirjoihin. Euroopan parlamentti tarjoaa suoran mahdollisuuden tutustua useimpiin asiakirjoihinsa sähköisessä muodossa.