Töihin EU:hun – Miksi juuri Euroopan parlamentti?
Olemme monikansallinen, monikielinen ja monikulttuurinen organisaatio, jossa on henkilöstöä kaikkialta Euroopasta. Jos tulet töihin Euroopan parlamenttiin, tarjoamme sinulle mielenkiintoisia ja monipuolisia uramahdollisuuksia ainutlaatuisessa organisaatiossa ja työympäristössä EU:n ytimessä.
-
Euroopan parlamentti haluaa tarjota jäsenilleen ja kansalaisille mahdollisimman hyvää palvelua, ja tämän ydintoiminnan tukemiseksi parlamentti keskittyy yhä enemmän hanketyöhön ja innovointiin. Olemme dynaaminen organisaatio, joka etsii jatkuvasti uusia ja parempia työskentelytapoja.
Useimmat tiimit käyttävät päivittäisessä työssään yhtä tai kahta pääkieltä, mutta parlamentti vaalii monikielisyyttä poliittisessa työssään, ja henkilöstöllä on mahdollisuus opetella muita EU:n kieliä.
Parlamentin henkilöstö työskentelee nykyaikaisissa rakennuksissa, ja heidän tukenaan on infrastruktuuri, joka mahdollistaa erilaiset työskentelytavat. Henkilöstön käytössä on myös erinomaiset tilat ja palvelut, esimerkiksi urheilukeskukset.
-
Euroopan parlamentin henkilöstö antaa Euroopan parlamentin jäsenille välineet toimia kestävän ja tehokkaan eurooppalaisen demokratian hyväksi.
Jäsenten tavoin meitä on kaikista EU:n jäsenvaltioista. Suurin osa meistä työskentelee jossakin parlamentin kolmesta toimipaikasta eli Brysselissä, Luxemburgissa tai Strasbourgissa. Meitä työskentelee myös parlamentin yhteystoimistoissa, joita on EU:n jokaisessa jäsenvaltiossa.
Pyrimme tarjoamaan jäsenille parasta mahdollista tukea ja palvelua keskittymällä tuloksiin, innovointiin ja asiakastyytyväisyyteen.
Jokainen henkilöstön jäsen tukee parlamentin jäsenten työtä suoraan tai välillisesti. Toimimme EU:n kansalaisten hyväksi mitä moninaisimmilla aloilla.
Jos tulet töihin parlamenttiin, saatat työskennellä esimerkiksi tällaisissa tehtävissä:
- Täysistunto: Huolehdimme parlamentin täysistuntojen käytännön järjestelyistä Strasbourgissa ja Brysselissä. Työhömme kuuluu muun muassa istuntosalissa käytävien keskustelujen järjestäminen ja lainsäädäntöäänestysten, tulkkauksen, äänen sekä suoratoiston edellyttämästä teknologiasta huolehtiminen.
- Valiokunnat: Jäsenet työskentelevät valiokunnissa, joissa keskustellaan ehdotetuista EU:n laeista ja politiikoista sekä EU:n talousarviosta ja laaditaan niitä koskevia parlamentin kantoja ennen kuin ne menevät täysistuntoon. Työmme kattaa kaikki EU:n politiikanalat ja toimivaltuudet, ja työskentelemme sekä sisäisten politiikkojen että ulkosuhteiden parissa. Järjestämme valiokuntien kokoukset, tuemme jäseniä mietintöjen laadinnassa, laadimme katsauksia ja teemme yhteistyötä muiden EU:n toimielinten kanssa koko lainsäädäntöprosessin ajan.
- Tutkimus: Tarjoamme jäsenille pyynnöstä korkealaatuisia ja räätälöityjä tutkimuksia ja selvityksiä sen varmistamiseksi, että heillä on kaikki tieto, jota he tarvitsevat työssään lainsäätäjinä ja päätöksentekijöinä.
- Oikeusasiat: Tarjoamme jäsenille ja parlamentille korkealaatuista oikeudellista analyysia ja neuvontaa kaikilla parlamentin toiminnan aloilla.
- Viestintä: Viestimme kaikilla EU:n 24 virallisella kielellä sen varmistamiseksi, että EU:n kansalaiset voivat seurata kaikkea parlamentin työtä. Meillä on töissä lehdistön, sosiaalisen median, audiovisuaalialan ja kampanjasuunnittelun sekä monen muun viestinnän erityisalan asiantuntijoita.
- Monikielisyys: Varmistamme, että jäsenet voivat työskennellä millä tahansa EU:n 24 virallisesta kielestä tarjoamalla laadukkaita tulkkaus- ja käännöspalveluja sekä lingvistijuristipalveluja ja muita kielipalveluja.
- Henkilöstöhallinto: Työmme keskipisteessä on henkilöstön kehittäminen, palvelut ja hyvinvointi. Autamme saamaan oikeat ihmiset oikeaan työtehtävään oikeaan aikaan ja tarjoamaan henkilöstölle turvallisen, terveellisen ja osallistavan työympäristön.
- Tietotekniikka: Suunnittelemme, kehitämme ja tarjoamme ensiluokkaisia tietotekniikkaratkaisuja parlamentille tietotekniikkahankkeiden avulla sekä ylläpidämme järjestelmiä ja varmistamme niiden turvallisuuden ja varmuuden.
- Kiinteistöt ja logistiikka: Johdamme parlamentin rakennushankkeita ja huolehdimme rakennusten kunnossapidosta kaikissa toimipaikoissa sekä logistiikan hallinnasta (liikenne jne.).
- Taloushallinto: Hallinnoimme parlamentin talousarviota, määrärahoja ja jäsenille tarjottavaa hallinnollista tukea.
- Turvallisuus: Huolehdimme parlamentin rakennusten ja henkilöstön turvallisuudesta.
- Monialainen innovointi: Riippumatta siitä, missä työskentelet organisaatiossamme, tarjolla on runsaasti mahdollisuuksia osallistua strategisiin hankkeisiin eri osastojen kollegoiden kanssa.
-
Kaikilla henkilöstöömme kuuluvilla on runsaasti erilaisia mahdollisuuksia kouluttautua ja kehittyä ammatissaan työskennellessään parlamentissa.
Henkilöstökierto: Parlamentin virkamiehiä kannustetaan vaihtamaan työtehtävää parlamentissa vähintään seitsemän vuoden välein, elleivät he toimi erityistehtävissä, kuten lääkäreinä, arkkitehteina tai kieliasiantuntijoina. Työtehtävien säännöllinen vaihtaminen antaa henkilöstöön kuuluville mahdollisuuden perehtyä uusiin parlamentin työn aloihin sekä hankkia uusia taitoja ja kokemusta ja auttaa organisaatiota pysymään joustavana ja ketteränä.
Koulutus ja kehittäminen: Edistämme ja arvostamme jatkuvaa oppimista. Tarjoamme henkilöstöön kuuluville suuren valikoiman erilaisia kursseja ja kehittämisohjelmia. Lisäksi huolehdimme siitä, että he osallistuvat mielenkiintoisiin ja haastaviin projekteihin ja työskentelevät kokeneiden asiantuntijoiden kanssa ja saavat näin arvokkaita mahdollisuuksia työssäoppimiseen.
Urakehitys: Parlamentissa urakehityksen keskiössä on avoin ja ansioihin perustuva ylennyspolitiikka. Henkilöstön jäsenten kasvua tuetaan koko sen ajan, kun he työskentelevät meillä, ja heitä esimerkiksi kannustetaan ryhtymään uusiin hankkeisiin, ottamaan lisää vastuuta tai siirtymään johtotehtäviin.
Virkavapaus henkilökohtaisista syistä: Parlamentin virkamiehet voivat pyytää useampaankin kertaan urataukoa (palkatonta virkavapautta, jonka jälkeen on oikeus palata töihin parlamenttiin) voidakseen esimerkiksi ryhtyä jälleen opiskelemaan, laajentaa maailmankuvaansa matkustamalla tai kokeilla toisenlaista urapolkua työskentelemällä EU:n toimielinten ulkopuolella.
-
Euroopan parlamentti on osallistava ja monimuotoinen organisaatio, ja uskomme, että vahvuutemme ja menestyksemme perustana on juuri eroavaisuuksiemme hyväksyminen ja esiin tuominen.
Parlamentti tukee määrätietoisesti osallisuutta ja monimuotoisuutta. Euroopan parlamentin jäsenten vahvalla tuella pyrimme aktiivisesti varmistamaan, että kaikki henkilöstön jäsenet, harjoittelijat ja vierailijat tuntevat organisaatiossamme olonsa tervetulleiksi ja arvostetuiksi. Tavoitteenamme on luoda turvallinen ja osallistava työympäristö, jossa ei esiinny minkäänlaista syrjintää.
Parlamentti tarjoaa kohtuullisia mukautuksia niitä tarvitseville vammaisille hakijoille. Pyrimme tiiviissä yhteistyössä parlamentin yksiköiden ja ulkoisten palveluntarjoajien kanssa jatkuvasti parantamaan järjestelyjä, joilla mahdollistetaan vammaisten hakijoiden osallistuminen parlamentin kilpailujen ja valintamenettelyjen kaikissa vaiheissa. Hyödynnämme tässä parhaita kansainvälisiä käytäntöjä ja hakijoilta saatua palautetta.
Parlamentti järjestää vuosittain valintamenettelyn vammaisten henkilöiden ottamiseksi palvelukseen sopimussuhteisiksi toimihenkilöiksi. Valintamenettelystä on lisätietoja täällä.Parlamentti on monikansallinen ja monikulttuurinen. Meillä on laaja kattaus työntekijöitä kaikista EU:n jäsenvaltioista ja monimuotoisista yhteiskuntaryhmistä. Yhdessä pyrimme rakentamaan Eurooppaa, joka on moninaisuudessaan yhtenäinen. Parlamentti noudattaa kaikille yhtäläiset mahdollisuudet takaavaa politiikkaa sekä EU:ssa ja kansainvälisellä tasolla annettua syrjinnän vastaista lainsäädäntöä. Se tukee voimakkaasti osallisuutta ja monimuotoisuutta.
-
Parlamentti tarjoaa erilaisia joustavia työjärjestelyjä ja palveluja, joilla tuetaan henkilöstöä ja heidän perheitään.
Etätyö: Työ- ja yksityiselämän yhteensovittamisen edistämiseksi tarjoamme mahdollisuuden työskennellä kotona osan työajasta. Tätä varten tarjoamme nykyaikaisia ohjelmistoja ja laitteistoja sekä erilaisia videoneuvottelutekniikoita.
Osa-aikatyö: Tarjoamme erilaisia osa-aikavaihtoehtoja, joita voit käyttää ja mukauttaa omien tarpeidesi ja tiimisi tarpeiden mukaan.
Erityyppiset perhevapaat: Työntekijöillä on mahdollisuus
- äitiyslomaan ja vanhempainlomaan lastenhoitoa varten
- perhelomaan esimerkiksi iäkkäiden perheenjäsenten hoitamista varten
- erityislomaan sairaiden sukulaisten hoitamista varten.
Koulut ja lastenhoitopalvelut: Tarjoamme laadukkaita lastenhoitopalveluja pikkulapsille ja mahdollisuuden käydä Eurooppa-koulua. Monissa toimistorakennuksissamme on myös rintaruokinta- ja perhetilat.
Tuki ulkomailla työskenteleville: Suurin osa henkilöstöstämme on muualta tulleita. Siksi tarjoamme laajan joukon erilaisia palveluja, joilla tuetaan muuttoa toiseen maahan ja asumista siellä työntekoa varten. Tarjoamme muuttoa koskevaa tietoa ja hallinnollista tukea, järjestämme tapahtumia uusille työntekijöille yhdessä muiden EU:n toimielinten kanssa ja voimme tarjota tukea myös mukana tulevalle puolisolle tai kumppanille. Sinulla saattaa myös olla oikeus ulkomaankorvaukseen, jolla tuetaan asumista muualla kuin kotijäsenvaltiossa, sekä oikeus asettautumiskorvaukseen, jos sinun on muutettava jostain muusta maasta voidaksesi ryhtyä hoitamaan tehtäviäsi.
Miten paikkaa haetaan
Parlamentissa työskentelee noin 8 000 virkamiestä ja muuta toimihenkilöä eri puolilta Eurooppaa. Lue, kuinka sinusta voi tulla unionin virkamies tai muu työntekijä.