Vama na usluzi 

Europski parlament radi u korist svih Europljana. Parlament vam stoji na raspolaganju bez obzira na to na koji biste način željeli sudjelovati, praćenjem događaja, suradnjom ili pružanjem povratnih informacija.

Budite u toku s događajima 

Čini li Vam se da je Europski parlament daleko od Vas? Budite u toku s događajima u Parlamentu putem naših informativnih stranica i dokumentacijskih usluga. Također se možete obratiti našem uredu u svojoj zemlji, gdje su sve informacije dostupne na vašem jeziku.

Neka se Vaš glas čuje 

Želite li nešto poručiti? Onda učinite nešto da se Vaš glas čuje. Pošaljite predstavku Parlamentu ako mislite da se u Vašem okruženju krše zakoni EU-a ili kontaktirajte Europskog ombudsmana ako Vam je potreban posrednik. Možete također izravno pozvati na uvođenje novih zakona pokretanjem građanske inicijative zajedno s drugim građanima.

Radite s nama 

Jeste li zainteresirani doživjeti Parlament iz prve ruke, npr. radeći u njemu? Provjerite koje su mogućnosti da postanete naš novi kolega, da nam se pridružite kao stažist ili da obavite studijski posjet.

Transparentnost i etika 

Budući da je Europski parlament sve važniji i utjecajniji, postalo je ključno, i to u ovom trenutku više nego ikad prije, da predstavlja interese Europljana na potpuno otvoren i transparentan način. Saznajte više o našem radu

atyourservice_home_large    
 

Posjetite Parlament

Dođite i sami se uvjerite kako prijedlozi postaju zakoni i o čemu vaš zastupnik Parlamenta ima pravo glasa u vezi s budućnosti Europe. Nudimo vam niz aktivnosti u Bruxellesu i Strasbourgu, tako da ćete sigurno pronaći nešto neovisno o tome dolazite li sami, sa svojom obitelji ili u skupini.

O Parlamentu

Europski parlament važan je forum za političke rasprave i donošenje odluka na razini EU-a. Glasači u svim državama članicama izravno biraju zastupnike u Europskom parlamentu kako bi zastupali interese građana.

Pristup dokumentima

Svi građani EU-a imaju pravo pristupa dokumentima Europskog parlamenta, Vijeća i Komisije. Europski parlament omogućava izravni pristup većini svojih dokumenata u elektroničkom obliku.