Budite u toku s događajima 

Čini li vam se da je Europski parlament daleko od vas? Želite li znati nešto više o njegovu radu? U ovom odjeljku opisano je nekoliko načina na koje možete steći bolju sliku o tome što se događa u instituciji EU-a koja se izravno bira.

    

Uredi za vezu u Vašoj zemlji

U uredima Europskog parlamenta, koji se nalaze u svim državama članicama, možete pronaći odgovore na pitanja o politikama EU-a. Oni također blisko surađuju s raznim organizacijama u cilju poboljšanja informiranosti javnosti o Parlamentu i njegovu radu. Saznajte više o njihovim aktivnostima i kontaktirajte ih.

    

Društveni mediji

Naravno, s nama možete razgovarati i iz svojeg ureda ili doma. Možete nas naći na svim većim platformama društvenih medija i bilo bi nam izuzetno drago da nam se javite. Pridružite nam se!

    

Informativni članci o Europskoj uniji

Tražite li izvrsne preglede politika EU-a i ulogu koju Parlament ima u njima, na pravom ste mjestu. Informativni članci daju kratak, ali potpun pregled politika i redovito se ažuriraju.

    

Služba Europskog parlamenta za usluge parlamentarnih istraživanja

Naš registar omogućuje vam izravan pristup većini dokumenata Parlamenta, dok su neki dostupni na zahtjev, bez potrebnog obrazloženja. Saznajte sve što vas zanima.

    

Upiti građana

Imate pitanja? Samo se obratite našoj službi za upite građana (Ask EP) koja će nastojati odgovoriti na pitanja o aktivnostima, ovlastima i organizaciji Europskog parlamenta.

    

Citizens' App

Instaliranjem aplikacije Citizens' App saznat ćete tko što radi u EU-u, zašto je to bitno za vaš svakodnevni život i pred kakvim se izazovima nalazi EU, a mnogi od njih oblikovat će vašu budućnost.

    

Medijski kanali koji prate rad parlamenata

Zanimaju li vas televizijski i internetski kanali koji prate parlamentarne aktivnosti u našim državama članicama? Na pravom ste mjestu!

    

Sigurnost i pristup

Saznajte kako nastojimo naći pravu mjeru između osiguranja naših prostora i slobodnog pristupa posjetitelja u Parlament.

    

RSS kanali

Saznajte više o različitim RSS izvorima koje predlažu naše internetske stranice. Na taj ćete način imati pristup najnovijim informacijama o aktivnostima i publikacijama Europskog parlamenta.

AYS home banner    
 

I dalje imate pitanja?

Samo pošaljite pitanje našoj službi za upite građana Ask EP koja će učiniti sve da bi vam odgovorila na pitanja o aktivnostima, ovlastima i organizaciji Europskog parlamenta.