Sigurnost i pristup 

S obzirom na to da u zgradama Europskog parlamenta radi više od 7 000 osoba i da Parlament svake godine prima više od 500 000 posjetitelja, sigurnost ima ključnu ulogu u jamčenju neometanog funkcioniranja te institucije.

Europski parlament - jedina institucija Europske unije izabrana neposrednim glasovanjem - na taj način osigurava zaštitu osoba i imovine u svojim zgradama, kao i učinkovit prijem svih posjetitelja, održavajući pritom ravnotežu između odgovarajuće razine sigurnost i tradicionalne otvorenosti.

Budući da su prikupljanje i obrada osobnih podataka nužni za provedbu njegovih zadaća, Europski parlament pridaje veliku važnost pravu na privatnost, nastojeći pritom neumorno postupati u skladu s postojećim zakonodavstvom o zaštiti osobnih podataka.

Zaštita podataka

Europskom parlamentu obrađuje osobne podatke zastupnika u Europskom parlamentu, osoblja, izvođača, posjetitelja i vanjskih/unutarnjih partnera u sljedeće svrhe:

 • odobravanje pristupa Europskom parlamentu
 • kontroliranje pristupa Europskom parlamentu
 • istraživanje sigurnosnih incidenata, sigurnosnih istraga i dodatnih istraga procjenu moguće prijetnje sigurnosti te analizu rizika za Europski parlament.

  Video nadzor

  Europski parlament upravlja sustavom video nadzora kojim nadzire svoje zgrade i okolni prostor. Sustav se koristi isključivo u svrhe zaštite i sigurnosti. U skladu sa smjernicama europskog nadzornika zaštite podataka politika video nadzora Europskog parlamenta sadrži sva relevantna obilježja sustava te informacije vezane uz zaštitu podataka i pojedinosti o kontaktu. 

  Ovdje se možete savjetovati:

  Contact: