Az Ön szolgálatában 

Az Európai Parlament valamennyi európai polgár javát szolgálja. Nem számít, milyen módon szeretne bekapcsolódni – követi a fejleményeket, velünk dolgozik vagy elmondja a véleményét –, a Parlamentre számíthat.

Tájékozódjon! 

Túl távolinak tűnik az Európai Parlament az Ön lakóhelyéről nézve? Tájékozódjon a parlamenti eseményekről információs oldalainkon és dokumentumokkal kapcsolatos szolgáltatásainkon keresztül. Felveheti a kapcsolatot az Ön országában található kapcsolattartó irodával is, ahol mindent megtalál az anyanyelvén.

Hallassa a hangját! 

Mondanivalója van? Hallassa a hangját! Küldjön petíciót a Parlamentnek, ha úgy gondolja, hogy környezetében megsértik az uniós jogszabályokat, vagy lépjen kapcsolatba az európai ombudsmannal, ha közvetítőre van szüksége. Új jogszabályokat is kezdeményezhet közvetlenül, másokkal együtt, polgári kezdeményezés indításával.

Dolgozzon velünk! 

Szeretne közeli tapasztalatokat szerezni a Parlamentről, például nálunk dolgozni? Tájékozódjon, milyen lehetőségek vannak arra, hogy munkatársunk legyen, gyakornokként csatlakozzon hozzánk, vagy tanulmányi látogatáson vegyen részt.

Átláthatóság és etika 

Mivel növekszik az Európai Parlament fontossága és befolyása, minden eddiginél fontosabb, hogy az intézmény teljes mértékben nyílt és átlátható módon képviselje az európaiak érdekeit. Tudjon meg többet a munkánkról.

atyourservice_home_large    
 

Látogassa meg a Parlamentet

Jöjjön, és nézze meg, hogyan lesz a javaslatokból jogszabály, és hogyan szólhat bele EP-képviselője Európa jövőjének alakításába! Erre sokféle lehetőséget kínálunk Brüsszelben és Strasbourgban, így megtalálja a megfelelő programot, akár egyedül, akár családjával, akár csoportosan érkezik.

A Parlamentről

Az Európai Parlament a politikai viták és a döntéshozatal fontos uniós szintű fóruma. Az Európai Parlament képviselőit közvetlen szavazással a tagállamokban választják meg, hogy a lakosok érdekeit képviseljék.

Hozzáférés a dokumentumokhoz

Minden uniós polgár jogosult hozzáférni az Európai Parlament, a Tanács és a Bizottság dokumentumaihoz. Az Európai Parlament dokumentumainak nagy részéhez közvetlen hozzáférést biztosít elektronikus formátumban.

Szerződések és támogatások

Az Európai Parlament az Európai Unió általános költségvetésére vonatkozó költségvetési rendeletnek megfelelően köteles nyilvános közbeszerzési pályázatot kiírni az áruk és szolgáltatások beszerzésére.