Szakmai gyakorlat az Európai Parlamentben 

Az Európai Parlament kétféle szakmai gyakorlatot kínál: Szakmai gyakorlatok a Főtitkárságon (Schuman gyakornoki program), valamint az európai parlamenti képviselők mellett folytatott szakmai gyakorlatok

Szakmai gyakorlatok a Főtitkárságon – Schuman gyakornoki programok

A Schuman gyakornoki programok fizetett szakmai gyakorlatok, és az Európai Parlament valamely hivatalos munkahelyszínén – Brüsszelben, Luxembourgban és Strasbourgban – vagy a tagállamokban működő kapcsolattartó irodáiban végezhetők.

Ezeket a szakmai gyakorlatokat Robert Schumanról nevezték el, aki az egyik fő megtervezője annak az európai integrációs projektnek, amelynek köszönhetően több mint 70 éve béke és jólét uralkodik Európában. Azt javasolta, hogy a francia és a német szén- és acéltermelést vonják közös ellenőrzés alá – ez lett később az Európai Szén- és Acélközösség, az első Európai Közösség, amely végül az Európai Unióvá nőtte ki magát. 

  • A Schuman gyakornoki program lehetőséget kínál az ismeretek bővítésére és a szakmai készségek fejlesztésére. Betekintést nyújt az uniós intézmények és az Európai Parlament munkájába, amely az uniós szintű döntéshozatal és politikai vita kulcsfontosságú fóruma.

    A Schuman gyakornoki programok számos különböző területen kínálnak szakmai gyakorlati lehetőséget, például az EU belső és külső politikái, a pénzügyek, a jog, a többnyelvűség, az igazgatás, az infrastruktúra és logisztika, a kommunikáció vagy az informatika területein.

    Az Európai Parlament olyan munkahely, ahol az esélyegyenlőség elve érvényesül; a pályázók nemre, szexuális irányultságra, kulturális, etnikai és vallási háttérre vagy fogyatékosságra való tekintet nélkül jelentkezhetnek, és a fogyatékossággal élő sikeres pályázók igényeihez ésszerűen alkalmazkodó munkakörnyezetet biztosítunk, amennyiben erre szükség van.

    A Parlament tisztelettel adózik a munkájuk során meggyilkolt újságírók emléke előtt, ennek részeként a Kommunikációs Főigazgatóság számos Schuman gyakornoki programot kínál Ján Kuciak, a 2018 februárjában meggyilkolt szlovák oknyomozó újságíró emlékére.

Kapcsolatfelvétel

Ha további információra van szüksége a Schuman gyakornoki programmal kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot:

Contact: 

Európai parlamenti képviselők mellett folytatott szakmai gyakorlatok

Az európai parlamenti képviselők az Európai Parlamenttel kötött megállapodás alapján fizetett szakmai gyakorlatokat kínálhatnak az Európai Parlament brüsszeli (vagy strasbourgi) helyszínein lévő irodáikban.

Kapcsolatfelvétel

Ha további információra van szüksége az európai parlamenti képviselők mellett folytatott szakmai gyakorlatokkal kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot:

Contact: Szakmai gyakorlat más európai intézményekben

A többi uniós intézmény gyakornoki programjairól itt tájékozódhat