Tot uw dienst 

Het Europees Parlement zet zich in voor alle Europeanen en staat voor u klaar, op welke manier u ook bij de parlementaire werkzaamheden wilt worden betrokken – door de ontwikkelingen te volgen, voor ons te werken of feedback te geven.

Blijf op de hoogte 

Lijkt het Europees Parlement van waar u woont wel heel ver weg? Blijf via onze infopagina's en documentdiensten op de hoogte van wat zich in het Parlement afspeelt. U kunt ook contact opnemen met ons liaisonbureau in uw land, waar alle informatie in uw eigen taal beschikbaar is.

Laat uw stem horen 

Heeft u iets te zeggen? Laat uw stem dan horen. Dien een verzoekschrift in bij het Parlement als u denkt dat de EU-wetgeving in uw omgeving wordt geschonden, of richt u tot de Europese Ombudsman als u een bemiddelaar zoekt. Ook kunt u rechtstreeks om nieuwe wetten verzoeken door samen met anderen een burgerinitiatief op te starten.

Werken bij het Parlement 

Wilt u het Parlement graag van dichtbij meemaken, bijvoorbeeld door er te werken? Bekijk de mogelijkheden om onze collega te worden, stage bij ons te lopen of deel te nemen aan een studiebezoek.

Transparantie en ethiek 

Naarmate het Europees Parlement aan belang en invloed wint, is het belangrijker dan ooit dat het de belangen van Europeanen op volledig open en transparante wijze vertegenwoordigt. Kom meer te weten over onze werkzaamheden.

atyourservice_home_large    
 

Bezoek het Parlement

Kom zelf een kijkje nemen en ontdek hoe voorstellen wetten worden en op welke manier uw afgevaardigde in het EP de toekomst van Europa kan beïnvloeden. Zowel in Brussel als in Straatsburg biedt het Parlement een waaier van activiteiten aan. Zo is er altijd iets bij voor u, of u nu alleen komt, met het gezin of in groep.

Over het Parlement

Het Europees Parlement is een belangrijk forum voor politieke discussie en besluitvorming op EU-niveau. De leden van het Europees Parlement worden rechtstreeks verkozen door kiezers in alle lidstaten om de belangen van de burgers te behartigen.

Toegang tot documenten

Alle burgers van de EU hebben het recht om documenten van het Europees Parlement, de Raad en de Commissie te raadplegen. Het Parlement stelt de meeste van zijn documenten rechtstreeks in elektronisch formaat beschikbaar.

Contracten en subsidies

Conform het Financieel Reglement dat van toepassing is op de algemene begroting van de Europese Unie, moet het Europees Parlement aanbestedingsprocedures organiseren voor de verwerving van goederen en diensten.