Blijf op de hoogte 

Lijkt het Europees Parlement van waar u woont wel heel ver weg? Wilt u meer weten over de werkzaamheden van het Parlement? Hier leest u waar u informatie kunt vinden om een beter beeld te krijgen van het reilen en zeilen in het rechtstreeks verkozen orgaan van de EU.

    

Het Europees Parlement in uw land

U kunt in alle lidstaten met uw vragen over de EU terecht bij de liaisonbureaus. Zij werken nauw samen met verschillende organisaties om het publiek beter bekend te maken met het Parlement en zijn werkzaamheden. Kom meer te weten over de informatiebureaus en zoek contact.

    

Sociale media

Om ons te spreken, hoeft u uw bureau of woonkamer natuurlijk niet te verlaten. We zijn te vinden op alle grote sociale media en horen graag van u. Sluit u bij ons aan!

    

Infopagina's over de Europese Unie

Indien u op zoek bent naar een handig overzicht van het beleid van de EU en de rol van het Parlement daarin, bent u hier op de juiste plek. De infopagina's zijn beknopt, maar bieden u het volledige plaatje en worden regelmatig geactualiseerd.

    

Onderzoek en analyse

De Onderzoeksdienst van het Europees Parlement (EPRS) is de interne onderzoeksdienst en denktank van het Europees Parlement. Het voorziet in onafhankelijke en objectieve analyses over beleidskwesties die beschikbaar zijn voor iedereen.

    

Informatieverzoeken van burgers

Vragen? Neem dan contact op met de dienst Informatieverzoeken van de burger (Ask EP), die zijn best zal doen antwoord te geven op vragen over de activiteiten, de bevoegdheden en de organisatie van het Europees Parlement.

    

Gegevensbescherming

Bij de verwerking van persoonsgegevens stelt het Parlement alles in het werk om de rechten van de burgers te beschermen. Lees meer over ons beleid.

    

Veiligheid en toegang

Wij streven ernaar zowel de veiligheid van onze gebouwen te garanderen als het Parlement open te houden voor bezoekers. Kom te weten hoe wij hierin een evenwicht proberen te vinden.

    

Citizens' App

Via de Citizens' App ontdek je wie wat doet in de EU en welke impact dat allemaal heeft op jouw dagelijkse leven. Je komt bovendien te weten voor welke uitdagingen de EU staat - en niet alleen de EU: veel van deze kwesties hebben immers ook gevolgen voor jouw eigen toekomst.

AYS home banner    
 

Wilde u iets anders weten?

Neem dan contact op met de dienst Informatieaanvragen van burgers, die zijn best zal doen antwoord te geven op vragen over de activiteiten, bevoegdheden en organisatie van het Europees Parlement.