Werken voor de EU – Waarom het Europees Parlement? 

We zijn een multinationale, meertalige en multiculturele organisatie waar mensen uit heel Europa werken. Bij het Europees Parlement bent u zeker van boeiende en gevarieerde carrièremogelijkheden in een unieke organisatie en werkomgeving in het hart van de EU.

  • Onze kerntaak is te zorgen voor de beste dienstverlening voor de leden van het Europees Parlement (EP-leden) en de burgers. Ons werk omvat ook steeds meer projectwerk en innovatie. Als dynamische organisatie blijven we zoeken naar nieuwe en betere manieren van werken.

    Doorgaans gebruiken teams op de werkvloer één of twee hoofdtalen, maar het Parlement maakt er een erezaak van om bij zijn politieke activiteiten te werken op basis van meertaligheid. Daarom krijgen medewerkers de kans om andere EU-talen te leren.

    Het personeel van het Parlement werkt in moderne gebouwen met de nodige infrastructuur om verschillende manieren van werken mogelijk te maken en met uitstekende voorzieningen voor het personeel, zoals sportcentra.

atyourservice_home_large    
 

Hoe kunt u solliciteren

Het Parlement heeft ca. 8 000 ambtenaren en andere personeelsleden uit heel Europa in dienst. Lees meer over de aanwervingsprocedures voor EU-ambtenaren en andere personeelsleden.