În serviciul dumneavoastră! 

Parlamentul European lucrează pentru binele tuturor europenilor. Indiferent de modalitatea în care doriți să vă implicați - urmărind evoluțiile, cooperând cu noi sau exprimându-vă părerea - Parlamentul este la dispoziția dvs.

Rămâneți informați! 

Vi se pare că Parlamentul European este foarte departe de locul unde trăiți? Rămâneți informați cu privire la actualitatea din Parlament prin intermediul paginilor noastre de informare și al serviciilor de documentare. Puteți, de asemenea, contacta birourile noastre de legătură din țara dumneavoastră, unde veți găsi toate informațiile în limba dumneavoastră.

Faceți-vă auzită vocea! 

Aveți ceva de spus? Faceți-vă auzită vocea! Adresați o petiție Parlamentului European dacă apreciați că legislația europeană a fost încălcată acolo unde trăiți sau contactați Ombudsmanul European în cazul în care aveți nevoie de un mediator. De asemenea, împreună cu alți cetățeni, puteți lansa o inițiativă cetățenească pentru a solicita în mod direct adoptarea unor noi dispoziții legislative.

Lucrați împreună cu noi! 

Doriți să cunoașteți îndeaproape activitatea Parlamentului și, de ce nu, să lucrați aici? Interesați-vă cu privire la posibilitățile de a integra serviciile noastre, de a efectua un stagiu sau de a participa la o vizită de studiu.

Transparență și etică 

Importanța și influența Parlamentului European au crescut. Prin urmare, este mai important ca niciodată ca el să reprezinte interesele cetățenilor europeni într-un mod cu totul deschis și transparent. Aflați mai multe despre modul în care lucrăm.

atyourservice_home_large    
 

Vizitaţi Parlamentul!

Veniţi să vedeţi cu propriii ochi modul în care propunerile devin legi şi cum influenţează deputatul dumneavoastră în Parlamentul European viitorul Europei. Vă propunem o întreagă serie de activităţi la Bruxelles şi Strasbourg: indiferent dacă veniţi singur, cu familia sau în grup, vom avea ceva pregătit pentru dumneavoastră!.

Despre Parlament

Parlamentul European este un forum important pentru dezbaterile politice și luarea deciziilor la nivelul UE. Deputații în Parlamentul European sunt aleși în mod direct de alegători în toate statele membre, pentru a reprezenta interesele cetățenilor.

Accesul la documente documente

Toţi cetăţenii UE dispun de dreptul de acces la documentele Parlamentului European, Consiliului şi Comisiei. Parlamentul European oferă acces direct la majoritatea documentelor sale, în format electronic.

Contracte și granturi

În conformitate cu Regulamentul financiar aplicabil bugetului general al Uniunii Europene, Parlamentul European are obligația de a organiza cereri de oferte pentru achiziționarea de bunuri și servicii.