Întrebări adresate de cetățeni (Ask EP) 

Dacă doriți informații mai detaliate despre pozițiile și activitățile, organizarea și normele, precum și competențele și procedurile Parlamentului European, puteți contacta Unitatea pentru întrebările adresate de cetățeni (Ask EP) utilizând formularul care poate fi accesat mai jos.

Dumneavoastră ne adresați întrebări, noi vă răspundem

Puteți consulta o selecție de subiecte recente de un interes deosebit pentru cetățenii care se adresează Parlamentului European în scris și răspunsurile noastre la aceste întrebări.

 • Întrebările adresate de cetățeni Parlamentului European în 2019 

  Pe parcursul anului 2019, oameni din toată Uniunea Europeană și din restul lumii s-au adresat Parlamentului European pentru a solicita informații, a-și exprima opiniile sau a prezenta sugestii privind o gamă vastă de subiecte. Unitatea pentru întrebările adresate de cetățeni (AskEP) le oferă răspunsuri clare la problemele ridicate.

  În 2019, cetățenii au transmis peste 68 000 de întrebări, comentarii și sugestii Parlamentului European sau Președintelui acestuia.

    
 • Evenimentul tineretului european 

  Parlamentul European primește periodic întrebări din partea cetățenilor despre Evenimentul tineretului european. Vă interesează și pe dumneavoastră acest subiect? Aflați cum puteți participa! Evenimentul tineretului european (cunoscut și sub denumirea de EYE) este un eveniment ce durează două zile, care reunește mii de tineri europeni la sediul de la Strasbourg al Parlamentului European.

    
 • Cum puteți contacta Parlamentul European 

  Parlamentul European primește periodic întrebări din partea cetățenilor despre modul în care poate fi contactată instituția, deputații care o alcătuiesc și departamentele sale. Cui ar trebui să vă adresați dacă aveți întrebări?

    
 • Rolul Parlamentului European în audierile comisarilor desemnați în 2019 

  Parlamentul European primește periodic întrebări din partea cetățenilor despre rolul său în procesul de aprobare a unei noi Comisii Europene. În conformitate cu Tratatul privind Uniunea Europeană, Parlamentul European intervine de două ori în procesul de aprobare a unei noi Comisii Europene.

    
 • Traducerea și interpretarea în Parlamentul European 

  Parlamentul European primește periodic întrebări din partea cetățenilor care doresc să știe cum sunt organizate traducerea și interpretarea în cadrul instituției. Uniunea Europeană are 24 de limbi oficiale: bulgara, ceha, croata, daneza, engleza, estona, finlandeza, franceza, germana, greaca, irlandeza, italiana, letona, lituaniana, maghiara, malteza, neerlandeza, polona, portugheza, româna, slovaca, slovena, spaniola și suedeza.

    
 • Dacă doriți textul integral într-o anumită limbă oficială a UE, vă rugăm să adresați o cerere scrisă Unității pentru întrebările adresate de cetățeni (Ask EP) utilizând acest formular.