Securitate și acces 

Având în vedere că peste 7 000 de persoane lucrează în clădirile Parlamentului European și că acesta primește anual peste 500 000 de vizitatori, putem spune că securitatea joacă un rol esențial în asigurarea unei funcționări fără probleme a instituției.

Parlamentul European – unica instituție a Uniunii Europene aleasă prin sufragiu universal direct – asigură astfel protecția persoanelor și a bunurilor în interiorul clădirilor sale, precum și primirea eficace a tuturor vizitatorilor, menținând, în același timp, un echilibru adecvat între un nivel corespunzător de securitate și tradiționala sa deschidere.

Întrucât colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal sunt necesare pentru îndeplinirea cu succes a misiunii sale, Parlamentul European acordă o importanță deosebită dreptului la viață privată, încercând constant să asigure respectarea legislației în vigoare în materie de protecție a datelor cu caracter personal.

Protecția datelor

Parlamentul european prelucrează datele personale solicitate deputaților în Parlamentul European, personalului, contractanților, vizitatorilor și partenerilor interni/externi în următoarele scopuri:

 • pentru a acorda accesul în clădirile Parlamentului European;
 • pentru a controla accesul în clădirile Parlamentului European;
 • pentru investigarea incidentelor de securitate, pentru anchete de securitate și investigații auxiliare; pentru evaluarea amenințărilor și analizarea riscurilor pentru PE.

  Supraveghere video

  Parlamentul European utilizează un sistem de supraveghere video pentru monitorizarea clădirilor și a perimetrului. Sistemul este utilizat exclusiv în scopuri de siguranță și securitate. În conformitate cu orientările Autorității Europene pentru Protecția Datelor, Parlamentul European aplică o politică de supraveghe video care conține toate caracteristicile relevante ale sistemului, precum și informații privind protecția datelor și informații de contact. 

  Puteți consulta aici:

  Contact: