Stagii la Parlamentul European 

Parlamentul European oferă două tipuri de stagii: Stagiile în cadrul Secretariatului (stagiile Schuman) și stagiile la cabinetele deputaților în Parlamentul European

Stagiile în cadrul Secretariatului — Stagiile Schuman

Stagiile Schuman sunt plătite și au loc într-unul din locurile oficiale de desfășurare a activității Parlamentului European - Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg - sau în birourile de legătură ale Parlamentului din statele membre.

Aceste stagii poartă numele lui Robert Schuman, unul dintre principalii arhitecți ai proiectului de integrare europeană, proiect ce a adus 70 de ani de pace și prosperitate în Europa. El a propus exploatarea în comun a producției de cărbune și oțel francez și german în ceea ce a devenit apoi Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului, prima dintre Comunitățile Europene, transformată apoi în Uniunea Europeană. 

  • Un stagiu Schuman vă va îmbunătăți educația și formarea profesională. Vă va oferi cunoștințe despre activitatea instituțiilor UE și a Parlamentului European, un forum de mare importanță în luarea deciziilor și dezbaterea politică la nivelul UE.

    Stagiile Schuman au loc într-o mare varietate de domenii, cum ar fi politicile interne și externe ale UE, finanțe, legislație, multilingvism, administrație, infrastructură și logistică, comunicații sau tehnologia informației.

    Parlamentul European promovează egalitatea de șanse; toți candidații sunt încurajați să participe fără deosebire de gen, orientare sexuală, origine culturală, etnică și religioasă sau handicap; se asigură condiții rezonabile de acces pentru candidații cu handicap selectați.

    Ca parte a angajamentului Parlamentului de a onora jurnaliștii uciși pe teren, Direcția Generală Comunicare oferă câteva stagii Schuman în memoria jurnalistului de investigație slovac Ján Kuciak, asasinat în februarie 2018

Persoana de contact

Vă rugăm să ne contactați pentru orice informații suplimentare despre stagiile Schuman:

Contact: 

Stagii la cabinetele deputaților în Parlamentul European

Deputații în Parlamentul European pot oferi stagii plătite la cabinetele lor din Parlamentul European din Bruxelles (sau Strasbourg), pe baza unui acord cu Parlamentul European.

Persoana de contact

Vă rugăm să ne contactați pentru orice informații suplimentare privind stagiile la cabinetele deputaților în Parlamentul European:

Contact: Stagii la alte instituții europene

Poți afla informații despre stagiile oferite de celelalte instituții ale UE aici