Ostanite obveščeni 

Ste zelo daleč do Evropskega parlamenta? Vas zanima njegovo delo? Tukaj lahko izveste več o tem, kar se dogaja v tem neposredno izvoljenem organu EU.

    

Evropski parlament je v vaši državi

V vseh državah članicah so pisarne za stike, ki odgovarjajo na vaša vprašanja o politikah EU. V sodelovanju z različnimi organizacijami si prizadevajo ozaveščati javnost o Parlamentu in njegovem delu. Preberite več o njihovih dejavnostih in stopite v stik z njimi.

    

Socialna omrežja

Z nami lahko govorite kar iz svojega naslonjača. Prisotni smo na vseh socialnih omrežjih in vas tam z veseljem pričakujemo. Pridružite se nam!

    

Kratki vodnik po Evropski uniji

Če želite splošen pregled politik EU in vloge Parlamenta v teh politikah začnite tukaj. Kratki vodnik je jedrnat, vendar prikazuje celotno sliko. Redno ga posodabljamo.

    

Raziskave in analize

The Služba Evropskega parlamenta za raziskave (EPRS) je hišni možganski trust Parlamenta. Za poslance pripravlja neodvisne in objektivne analize o aktualnih vprašanjih. Te so na voljo tudi javnosti.

    

Poizvedbe državljanov

Imate vprašanje? Obrnite se na naš oddelek za poizvedbe državljanov (Ask EP), ki se bo potrudil, da vam pojasni dejavnosti, pristojnosti in organizacijo Evropskega parlamenta.

    

Varstvo osebnih podatkov

Parlament je pri obdelavi osebnih podatkov popolnoma zavezan varstvu pravic posameznikov. Preberite več o naši politiki na tem področju.

    

Varnost in dostop

Spoznajte, kako si prizadevamo najti ravnotežje med zagotavljanjem varnosti naših prostorov in odprtostjo Evropskega parlamenta za obiskovalce.

    

Citizens' App

Z aplikacijo Citizens' App boste izvedeli, kakšne so pristojnosti različnih akterjev v EU, kako vse to vpliva na vaše vsakdanje življenje in s katerimi izzivi se sooča EU, saj bodo mnogi od njih oblikovali vašo prihodnost.

AYS home banner    
 

Vas zanima še kaj?

Pošljite nam svoje vprašanje in naš oddelek za poizvedbe državljanov se bo potrudil, da vam pojasni dejavnosti, pristojnosti in organizacijo Evropskega parlamenta.