Delo za EU – zakaj Evropski parlament? 

Smo mednarodna, večjezična in večkulturna organizacija, ki zaposluje ljudi iz vse Evrope. Če se boste zaposlili v Evropskem parlamentu, se lahko veselite zanimivih in raznolikih možnosti za zaposlitev v edinstveni organizaciji in delovnem okolju v središču EU.

  • Parlament se pri izvajanju svoje glavne dejavnosti, tj. zagotavljanje najboljših storitev poslancem Evropskega parlamenta in državljanom, vse bolj osredotoča na projektno delo in inovacije. Kot dinamična organizacija ves čas skušamo najti nove in boljše načine dela.

    Večina ekip vsakodnevno dela v enem ali dveh glavnih jezikih, vendar se Parlament pri svojem političnem delu zavzema za večjezičnost, osebje pa se lahko uči druge jezike EU.

    Osebje Parlamenta dela v sodobnih stavbah, katerih infrastruktura je prilagojena različnim načinom dela. Zaposlenim so v njih med drugim na voljo tudi športni centri in druge odlične storitve.

atyourservice_home_large    
 

Kako se prijaviti

Evropski parlament zaposluje okoli 8.000 uradnikov in drugih uslužbencev v vsej Evropi. Preberite, kako lahko postanete uradnik EU ali se drugače zaposlite pri institucijah EU.