Håll dig informerad 

Tycker du att Europaparlamentet känns väldigt långt borta? Vill du veta mer om hur parlamentet arbetar? I det här avsnittet hittar du flera olika sätt att bättre lära känna EU:s direktvalda organ.

    

Europaparlamentet finns i ditt land

Det finns förbindelsekontor i alla medlemsländer för att svara på dina frågor om EU:s politik. De har ett nära samarbete med många olika organisationer för att främja allmänhetens kunskap om parlamentet och dess arbete. Ta reda på mer om informationskontorens verksamhet och kontakta dem.

    

Sociala medier

Självklart behöver du inte lämna skrivbordet eller vardagsrummet för att komma i kontakt med oss. Vi finns på alla större sociala medieplattformar och vi vill gärna höra ifrån dig. Häng med!

    

Faktablad om Europeiska unionen

Om du vill få en bättre överblick över Europaparlamentets roll i EU:s politik är det här du ska börja. Faktabladenär kortfattade, men ger dig ändå en helhetsbild och uppdateras regelbundet.

    

Utredning och analys

The Europaparlamentets utredningstjänst (EPRS) är parlamentets egen tankesmedja. Den tillhandahåller oberoende och opartiska analyser av aktuella frågor som också finns tillgängliga för allmänheten.

    

Medborgarnas förfrågningar

Har du frågor? Vänd dig då bara till Fråga EP, där man kommer att göra sitt bästa för att du ska få svar på frågor som rör Europaparlamentets verksamhet, inflytande och organisation.

    

Uppgiftsskydd

Parlamentet värnar om människors rättigheter när personliga uppgifter behandlas. Ta reda på mer om vår politik.

    

Säkerhet och tillträde

Vi strävar efter att både garantera säkerheten i våra byggnader och att hålla parlamentet öppet för besökare.

    

Citizens' App

Med Citizens' App får du reda på vem som gör vad i EU, hur allt det här påverkar ditt dagliga liv och vilka utmaningar EU står inför – utmaningar som i många fall kommer att forma din framtid.

AYS home banner    
 

Har du fler frågor?

Få svar snabbt och enkelt. Fråga EP så kommer våra medarbetare att göra sitt bästa för att du ska få svar på frågor som rör Europaparlamentets verksamhet, inflytande och organisation.