aller au contenu
 
 
 

Meertaligheid 2020

De Dag van de Meertaligheid is zoals gewoonlijk terug, dit jaar online op 26 september...

10/09/2020

  Op 26 september zal de Dag van de Meertaligheid 2020 opnieuw taalliefhebbers uitnodigen om achter de schermen te zien hoe het Europees Parlement in 24 talen werkt. Zoals alle bijeenkomsten van dit moment, was de 4e editie van het evenement geherstructureerd en zal het online plaatsvinden.

Een live-uitzending vanuit de plenaire zaal van het halfrond en virtuele workshops zullen de verschillende aspecten van meertaligheid verkennen.

“Bezoekers” kunnen verschillende sessies bekijken of zich inschrijven voor workshops, over wat de realiteit is van een vertaler of tolk, hoe je in het vak kunt komen en meer.

Het hele evenement wordt in 6 talen vertolkt en zal een groter publiek dan ooit bereiken.

Dus, werp een blik achter de schermen en zie hoe het Europees Parlement in 24 talen werkt. Kijk online en neem deel aan de virtuele workshops. Je kunt er tolken en vertalers ontmoeten en nagaan of een job met talen bij het Parlement iets voor jou is. Je leert er ook hoe taal de Europese Unie mee vorm heeft gegeven.

Klik dan hieronder (na de foto) om het programma van de dag van de meertaligheid 2020 te ontdekken, evenals de Brusselse dag van de meertaligheid, georganiseerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, die de Brusselse Raad voor Meertaligheid lanceert, debatten organiseert en meer...

Klik hier om mee te doen