Ga naar de inhoud
 

Bezoek het Europees Parlement in Brussel

Ontdek het Europees Parlement: neem een kijkje in de indrukwekkende vergaderzaal, leer meer over het functioneren van het Europees Parlement in het bezoekerscentrum Parlamentarium en denk na over de toekomst van Europa in het Huis van de Europese Geschiedenis !

 
 .

Bezoek de plenaire vergaderzaal van het Europees Parlement

Je kan een kijkje nemen in de indrukwekkende vergaderzaal waar de 751 Europarlementsleden debatteren. Individuele bezoekers maken tijdens hun bezoek gebruik van een interactieve multimediagids. Je kan op vaste tijdstippen op werkdagen terecht.

Het Europees Parlement biedt ook geleide bezoeken voor groepen. Deze bezoeken zijn gericht op groepen van 20 tot 45 personen, vanaf de leeftijd van 14 jaar.  Je dient het bezoek tijdig vooraf te reserveren.

Bezoek aan de grote vergaderzaal van het Europees Parlement
 .
 

Parlamentarium

Het Parlamentarium is het bezoekerscentrum van het Europees Parlement. Met een dynamische, interactieve multimediarondleiding ontdek je de geschiedenis van de Europese integratie, de impact daarvan op ons dagelijks leven en natuurlijk de werking van het Europees Parlement.

Parlamentarium
 .
 

Huis van de Europese Geschiedenis

Het Huis van de Europese Geschiedenis voert je mee langs de hoofdlijnen van de Europese geschiedenis. Om de tumultueuze gebeurtenissen van de twintigste eeuw beter te kunnen begrijpen, maak je eerst kennis met de denkbeelden die vorm gaven aan de negentiende eeuw, waarna de tentoonstelling de aandacht verlegt naar de periode die Europa deed wegzinken in oorlog en vernieling.

Verderop ontdek je hoe mensen op zoek gingen naar een beter leven in een Europa dat steeds hechter werd. Het museum laat je nadenken over het Europa van vandaag, over de status en positie van de Europese Unie en over de toekomst van Europa.

Huis van de Europese Geschiedenis
 .