Ga naar de inhoud
 

Europa in de klas - NIEUW Europe@school - actieve lessen over de EU

01/09/2020

Europa wordt steeds belangrijker. Zo'n 80 % van onze wetgeving is Europees van oorsprong. Dat de Europese Unie ook op school aan bod komt, ligt voor de hand. Je vindt hier een aanbod aan educatief materiaal waarmee je als leerkracht of als docent zelf aan de slag kan.

 .
 
 .
Het lesmateriaal "Europe@school" - Actieve lessen over de Europese Unie is ontwikkeld om scholen die deelnemen aan het “European Parliament Ambassador School”-programma lesmateriaal te geven over de Europese parlementaire democratie en de Europese waarden. Het is op maat gemaakt voor leerlingen van 14-18 jaar in het secundair onderwijs.
De brochure "De 24 uur van Europa" geeft je een idee hoezeer Europa ook in jouw dagelijks leven verweven zit, vaak zonder dat je erbij stilstaat.
Informatiebrochure naar aanleiding van de verkiezingen van 26 mei 2019. Doelpubliek: jongeren van het EP Ambassador School project in België.  Bij uitbreiding: alle geïnteresseerde kiezers in België.Deze brochure bestaat in het Nederlands en in het Frans
Op zoek naar inspirerend lesmateriaal over de Europese Unie? Via Kids’ and Teachers’ Corner op de Europa-site vind je een overzicht van lesmateriaal, websites, EU-games,....