Ga naar de inhoud
 

Maak je klaar voor EYE 2020!

 
30/04/2020
 .
 
 .

Het Europees Parlement zal op 29 en 30 mei 2020 voor de vierde keer zijn deuren openen voor het Europees Jongerenevenement, EYE 2020. Meer dan 8000 Europese jongeren tussen 16 en 30 jaar zullen elkaar in Straatsburg ontmoeten. Hier kunnen zij hun ideeën over de toekomst van Europa uitwerken en uitwisselen.

 .
 
 .

EYE 2020 : een unieke gelegenheid voor jongeren!

Om de twee jaar nemen duizenden jongeren uit de gehele Unie en uit andere landen samen deel aan het Europees Jongerenevenement (European Youth Event, EYE). Hier kunnen zij hun ideeën over de toekomst van Europa uitwerken en uitwisselen.

Jongeren krijgen er de unieke gelegenheid om in het democratische hart van Europa elkaar én beleidsmakers te ontmoeten en te inspireren.

Twee dagen lang kun je aan allerlei activiteiten deelnemen en optredens van artiesten bijwonen. Naast de deelnemers zelf worden ook partner- en jeugdorganisaties betrokken bij de organisatie.

Je kunt hier ook heel wat inspirerende sprekers, beleidsmakers, deskundigen, activisten en influencers ontmoeten!

Na het evenement krijgen alle leden van het Europees Parlement een verslag over de voornaamste punten van zorg, verwachtingen en ideeën van de jongeren.

Enkele deelnemers krijgen de kans om de meest inspirerende ideeën verder uit te werken en tijdens hoorzittingen van parlementaire commissies rechtstreeks aan de Parlementsleden voor te stellen.

 

 
 .

Deelnemen aan EYE2020

EYE moet voor iedereen toegankelijk zijn.

Alle Europese jongeren tussen 16 en 30 jaar kunnen meedoen. Om je te kunnen inschrijven, moet je een groep vormen met tien of meer jongeren.

Deelname aan EYE is gratis. Je regelt en betaalt zelf je reis en verblijf in Straatsburg.

Inschrijven voor EYE kan vanaf januari 2020 via de website.

EYE wordt georganiseerd voor en met jongeren. Deelnemers kunnen interactieve of artistieke activiteiten voorstellen en organiseren.

Het Europees Parlement zet zich in voor een zo breed mogelijk maatschappelijk engagement. Onder bepaalde voorwaarden kan je groep een financiële bijdrage aanvragen, dit kan tot 15 oktober 2019.

 

 
 .

Meer informatie

Website van EYE 2020