Ga naar de inhoud
 

Documentatie en publicaties

 
 .

Infopagina's

De Infopagina's over de Europese Unie geven een beknopt overzicht van de Europese instellingen en beleidsterreinen van de EU, en de rol die het Europees Parlement daarin speelt.

 

Blog EPRS

De blog van de Onderzoeksdienst van het Europees Parlement bevat korte makkelijk leesbare briefings en analyses van actuele Europese thema's.

 

Legislative Observatory OEIL

Gebruik de website Legislative Observatory OEIL (in het Engels en Frans) om de stand van de Europese wetgeving te volgen. Elk dossier bevat een samenvatting en beschrijft de volgende stap in het wetgevingsproces.

 

Eur-lex

Eur-lex is de portaalsite voor het recht van de EU. Je vindt er verdragen, internationale overeenkomsten, de geldende wetgeving, voorbereidende documenten, rechtspraak (jurisprudentie), parlementaire vragen en het Publicatieblad van de EU.

 

Plenaire vergadering

Alle documenten rondom de plenaire vergadering zijn online beschikbaar, zoals de ingediende en aangenomen teksten, de agenda, notulen, stemmingen en verslagen.De vergadering zelf is live te volgen.

 

Documentenregister

Alle burgers van de EU hebben het recht om documenten van het Europees Parlement, de Raad en de Commissie te raadplegen. Het Parlement stelt de meeste van zijn documenten rechtstreeks in elektronisch formaat beschikbaar via het register.

 
 .