Ga naar de inhoud
 
 
 

Oktober 2018

Onze stagiairs oktober 2018-maart 2019
Wil je ook eens werken achter de schermen van het Europees Parlement, je carrière een Europese boost geven en meehelpen met de campagne voor de Europese verkiezingen in 2019 ? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!
In het Europees Parlement zijn we al bezig met de voorbereidingen van de Europese verkiezingen op 26 mei 2019. Het aftellen is begonnen...
De Oekraïense filmregisseur Oleg Sentsov is de winnaar van dit jaar de Sacharovprijs voor de vrijheid van denken 2018. De prijsuitreiking vindt plaats op 12 december in Straatsburg.
Drie films met drie sterke vrouwen die voor moeilijke dilemma's staan: de LUX-filmdagen komen eraan!
Ontdek hoe EU-onderzoek en -innovatie het dagelijks leven verbeteren in een conferentie die door het Europees Parlement en de Europese Commissie is georganiseerd.
Volgens de laatste Eurobarometer van het Europees Parlement, afgenomen in september en vandaag gepubliceerd, is er een toegenomen waardering bij de Belgen voor de Europese Unie.
Het Institut de la Sainte-Union uit Kain (Doornik) was gedurende een hele week de gastheer van de 26e editie van Euroweek, een initiatief dat jonge mensen vanuit de hele EU bij elkaar brengt om over Europese waarden te debatteren. Deze editie werd op 9 oktober afgesloten met een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel.
Ben je tussen 16 en 30 en werk je aan een project met een Europese dimensie? Meld je aan voor de Karel de Grote prijs en win een reis naar Aken en meer.
De finalisten voor de Sacharovprijs van 2018 zijn: Oleg Sentsov, de elf NGO's die migrantenlevens redden op de Middellandse Zee en Nasser Zefzafi.
Photo credits: Thomas Beauduin
Op 9 oktober 2018 kwamen de 50 Europese laureaten voor de Prijs van de Europese burger 2018 samen in het Europees Parlement te Brussel.Gedurende een dag konden de laureaten elkaar beter leren kennen en van gedachten wisselen. Zij hadden ook een ontmoeting met de voorzitter van het Europees Parlement, Antonio Tajani. Op woensdag 10 oktober bezoeken de 50 laureaten het Parlamentarium, het bezoekerscentrum van het Europees Parlement, en ook het Huis van de Europese Geschiedenis. Dit jaar werden er twee Belgische organisaties genomineerd: vzw Humain en het Plateforme citoyenne de soutien aux réfugiés.