Ga naar de inhoud
 
08/01/2018

Tentoonstelling “Staat van Misleiding: de kracht van nazi-propaganda” in het Parlamentarium

 .

In het Parlamentarium opent op donderdag 25 januari een tentoonstelling over het thema ‘propaganda’. “State of Deception/Staat van Misleiding: de kracht van nazi-propaganda” is een reizende tentoonstelling ontwikkeld door het United States Holocaust Memorial Museum. In het voorjaar van 2018 is de tentoonstelling te gast in het Parlamentarium, het bezoekerscentrum van het Europees Parlement in Brussel. De schoolbezoeken werden ontwikkeld door Kazerne Dossin: Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten (Mechelen).

 .

“State of Deception/Staat van Misleiding” onderzoekt hoe de nazi’s propaganda gebruikten, niet alleen om in de jonge Duitse democratie meer kiezers achter zich te krijgen, maar ook om radicale programma’s in te voeren en om dictatuur, oorlog en massamoord te rechtvaardigen. Dit bijzonder extreme voorbeeld maakt duidelijk waarom het belangrijk is propaganda te herkennen en te ontmaskeren. Na een kort bezoek aan de tentoonstelling worden de bezoekers uitgedaagd om ook de berichtgeving in hun eigen tijd actief te bevragen, te analyseren en zo de waarheid te zoeken.

Wanneer?     Van 25 januari tot 13 mei 2018

Waar?            In het Parlamentarium, het Bezoekerscentrum van het Europees Parlement (Wiertzstraat 60, Brussel)

Hoe? Voor meer informatie en reservaties kan je contact opnemen via volgend mailadres: stateofdeception-parlamentarium@kazernedossin.eu

Schoolbezoeken:

  • Elke dinsdag om 10u en om 14u
  • +/- 90 minuten
  • Gratis
  • Voor maximum 25 leerlingen
  • Bezoeken mogelijk in het Nederlands, Frans, Engels of Duits (gelieve de taalkeuze op voorhand door te geven)
  • Bezoeken op andere dagen zijn mogelijk, maar afhankelijk van beschikbaarheid

Meer informatie