skip to content
Европейският парламент изразява солидарност с Украйна.
Европейският парламент изразява солидарност с Украйна.
 

Новини

 .

Тук ще намерите цялата актуална информация за събитията, организирани от Европейския парламент в България, както и актуални новини, отразяващи българската гледна точка към политиката, провеждана в Европейския съюз и в рамките на Парламента.

 .
Ева Мария Попчева е евродепутат от Испания, член на групата на Обнови Европа в ЕП и заместник-председател на парламентарната комисия по икономически и парични въпроси.
На 15 март Бюрото на Европейския парламент в България проведе медиен брифинг, засягащ темата за координацията на икономическите политики на страните от Европейския съюз (т.нар. Европейски семестър) и дезинформацията и митовете по отношение на приемането на еврото. В брифинга се включи Ева Мария Попчева, евродепутат от Испания, член на групата на Обнови Европа в ЕП и заместник-председател на парламентарната комисия по икономически и парични въпроси.
Проектът „Музикално обучение за украинските деца“ на фондация „Музика за България“ е българският претендент за Европейската младежка награда „Карл Велики“ за 2023 г.
Българският претендент за Европейската младежка награда „Карл Велики“ за 2023 г. е проектът „Музикално обучение за украинските деца“ на фондация „Музика за България“.
Номинираните филми за Наградата LUX на публиката за 2023 г.
През март и април любителите на европейско кино ще могат да гледат на голям екран и онлайн петте филма, номинирани за Наградата LUX на публиката за 2023 г., и да изберат победител. Някои от прожекциите със свободен вход вече са известни, като предстои обявяването и на още дати.
Водещи на семинара бяха обучителите от Асоциация дебати България.
Над 30 членове и доброволци на платформата „Заедно за ЕС“ се включиха в обучителния семинар „Изкуството на дебата“, който се проведе на 10 март 2023 г. в Дома на Европа в София.
Обучителен семинар „Изкуството на дебата“
Бюрото на Европейския парламент организира обучителен семинар „Изкуството на дебата“, предназначен за членове и доброволци на платформата „Заедно за ЕС“. Той ще се проведе в Конферентната зала на Дома на Европа, ул. „Г. С. Раковски“ № 124 в София на 10 март 2023 г., петък, от 13.00 ч. до 17.00 ч.
Нивата на минималната работна в държавите членки заплата се различават значително и оставят много работници незащитени.
Бюрото на Европейския парламент в България, заедно с бюрата на Европейския парламент в Унгария и Германия, организира медиен брфинг относно Директивата за адекватните минимални работни заплати в Европейския съюз.
Наградата за европейски гражданин за 2023 г.
Европейският парламент обяви начало на кандидатстването за Наградата за европейски гражданин за 2023 г., която се присъжда на успешни проекти за сътрудничество и солидарност. Крайният срок за подаване на кандидатури е 31 март 2023 г.
Обучението за млади журналисти е програма на Европейския парламент, изпълнявана от Българската телеграфна агенция.
Европейският парламент в партньорство с Българската телеграфна агенция (БТА) организират обучение за млади журналисти от националните и регионалните медии в България по теми на европейските институции с фокус върху Европейския парламент. Крайният срок за кандидатстване е 20 март.
Мария Черешева и Лора Крумова запознаха участните с българската медийна среда и дадоха насоки за поведение по време на интервю.
Двадесет доброволци от общността „Заедно за ЕС“ се включиха в обучителен семинар „Как да се подготвим за медийни изяви“, който се проведе на 17 февруари 2023 г. в Дома на Европа в София.
Всички новини