skip to content
 
 
Наградата LUX на публиката – гледайте номинираните филми и гласувайтеНаградата LUX на публиката – гледайте номинираните филми и гласувайте
Наградата LUX на публиката – гледайте номинираните филми и гласувайте
 

Новини

 .

Тук ще намерите цялата актуална информация за събитията, организирани от Европейския парламент в България, както и актуални новини, отразяващи българската гледна точка към политиката, провеждана в Европейския съюз и в рамките на Парламента.

 .
Гледайте филмите, номинирани за Наградата LUX, между 26 април и 9 май и дайте Вашия глас, за да определите носителя на приза.
Филмовите дни LUX, организирани от Бюрото на Европейския парламент в България, Ви дават свободен достъп до трите филма, номинирани за Наградата LUX на публиката 2021. Гледайте ги между 26 април и 9 май и дайте Вашия глас, за да определите носителя на приза.
Уебинарът бе организиран от Бюрото на Европейския парламент в България в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България.
Ефективното управление на ресурсите, намаляването на потреблението и отпадъците, важната роля на местните власти в прехода към кръгова икономика и промяната на обществената нагласа в сферата – около тези аспекти се обединиха членове на ЕП, представители на местните органи и бизнеса по време на уебинара „Кръговата икономика – инструмент за бързо възстановяване“, организиран от Бюрото на Европейския парламент в България в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) на 16 април 2021 г.
Избраните училища на месеца за март 2021 г. са три.
Въз основа на дейностите, отчетени от училищата посланици на Европейския парламент (ЕП), Бюрото на ЕП в България избра за училища на месец март Професионална гимназия по телекомуникации, София, Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици, Плевен и Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, Бургас.
Уебинар „Европейската перспектива на Западните Балкани“
Бюрото за връзка на Европейския парламент в България организира уебинар на тема „Европейската перспектива на Западните Балкани“, който ще се проведе онлайн на 23 април 2021 г., петък, от 10.00 до 11.30 ч.
Уебинар „Кръговата икономика – инструмент за бързо възстановяване“
Бюрото за връзка на Европейския парламент в България в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) организират уебинар на тема „Кръговата икономика – инструмент за бързо възстановяване“, който ще се проведе онлайн на 16 април 2021 г., петък от 11.00 до 12.30 ч.
Преводаческата служба на Европейския парламент обявява две покани за участие в търг за преводачески услуги.
Преводаческата служба на Европейския парламент обявява две покани за участие в търг за преводачески услуги и търси както индивидуални преводачи, така и преводачески агенци.
Българският претендент за Европейската младежка награда „Карл Велики“ за 2021 г. е проектът „Модел Европейски съюз София 2021“.
Българският претендент за Европейската младежка награда „Карл Велики“ за 2021 г. е проектът „Модел Европейски съюз София 2021“.
Обучението беше с практическа насоченост, като представителите на Евростат демонстрираха функционалността на уебсайта на Евростат.
Бюрото на Европейския парламент в България и статистическата служба на Европейския съюз Евростат проведоха онлайн обучение за медии с фокус върху услугите и продуктите на Евростат, които могат да бъдат полезни на медиите при изготвянето на материали и анализи.
Журналистите ще се запознаят с услуги като интерактивни визуализации, специални методи за извличане на информация и др.
Бюрото на Европейския парламент в България и статистическата служба на Европейския съюз Евростат ще проведат съвместно обучение за медии на 16 март. Фокусът на събитието ще бъде върху услугите и продуктите на Евростат, които могат да бъдат полезни на медиите при изготвянето на материали и анализи.
Всички новини