skip to content
 
 
 

Новини и събития

 .

Тук ще намерите цялата актуална информация за събитията, организирани от Европейския парламент в България, както и актуални новини, отразяващи българската гледна точка към политиката, провеждана в Европейския съюз и в рамките на Парламента.

 .
Аделина помага на хора с трайни увреждания. ©People of Sofia
От години Аделина помага на хора с трайни увреждания, които имат нужда от подкрепа. Отскоро нейна кауза е да погне и на хората, които искат да доброволстват - да се научат, да знаят какво ги очаква и как да помагат ефикасно, да получат и психологична подготовка.
Д-р Оля Шпортко работи на първа линия срещу коронавируса в Александровска болница. ©People of Sofia
Д-р Оля Шпортко е украинка, която идва да живее в България със семейството си преди пет години. Сега работи на първа линия срещу коронавируса в интензивно отделение към Александровска болница.
В Деня на детето Свилен Ноев, Стунджи, Орлин Павлов, Графа, Прея, Любо Киров, ЛаТиДа, Стефан Щерев, квартет ClassicArt и Орлин Цветанов и Радостин Събев-Шошо изпълниха песента „Дъга“ заедно със своите малки колеги от „Бон–Бон“.
Д-р Йордан Стефанов от „Наука и критично мислене“ се опитва да накара повече хора да задават повече въпроси.  ©People of Sofia
Чрез блога си „Наука и критично мислене“ д-р Йордан Стефанов се опитва да накара повече хора да се съмняват във всичко и всеки и да задават повече въпроси. През последните седмици той насочва усилия и към фалшивите новини за коронавируса.
Станислава се занимава с невробиология в Германия, но сега е доброволец в България. ©People of Sofia
Станислава се занимава с невробиология в Германия, но по време на пандемията от коронавируса се връща в България и след 14-дневна карантина става доброволец в лаборатория за изследване на COVID-19 в Александровска болница.
Михаела е Суперучител в столичното 120 училище. @People of Sofia
Още преди началото на пандемията от коронавируса Михаела, която е учител, организира виртуална класна стая, за да може учениците ѝ да наваксат с пропуснатия материал по време на втората грипна ваканция за годината. Това им помага в работата, когато настъпва и кризата с COVID-19, а и в онлайн забавленията.
Радостина започва да дезинфекцира доброволна входа, в който живее. ©People of Sofia
В началото на кризата с коронавируса Радостина започва да дезинфекцира доброволна входа, в който живее, а по-късно към нея се присъединяват и съседи.
#ЕвропаСрещуCovid19: Да кажем „Благодаря“ на нашите герои по време на пандемията!
Свалете плакат за оцветяване, изрисувайте го с помощта на най-младите членове на Вашето семейство и кажете своето „Благодаря!“ на героите „зад кулисите“. Споделете творенията си с нас с хаштаг #ЕвропаСрещуCovid19.
Красимира и Елисавета стоят зад каузата „Оле мале“, ©People of Sofia.
Красимира и Елисавета от „Майко Мила“ помагат на майки на деца с увреждания да работят в условия на пандемия. Майките, част от каузата „Оле Мале“, шият предпазни маски, за да продължат да работят и да се издържат.
Всички новини