skip to content
Европейският парламент изразява солидарност с Украйна.
Европейският парламент изразява солидарност с Украйна.
 

Новини

 .

Тук ще намерите цялата актуална информация за събитията, организирани от Европейския парламент в България, както и актуални новини, отразяващи българската гледна точка към политиката, провеждана в Европейския съюз и в рамките на Парламента.

 .
Kръглата маса „Българският интерес в индустрията на микрочиповете“ се проведе на 17 май.
На 17 май 2022 г. се проведе виртуална кръгла маса със заинтересовани страни на тема „Българският интерес в индустрията на микрочиповете“ с евродепутата Ева Майдел (ЕНП).
Юнус Омаржи беше на работно посещение в България на 13 и 14 май.
„Трябва да е възможно да бъдат завършени инфраструктурни и транспортни проекти, които са започнали преди автоматичната отмяна на бюджетни кредити [от предишен програмен период]. Това е в интерес на България.“ Tова заяви председателят на  комисията по регионално развитие Юнус Омаржи (Левица, Франция), по време на пресконференция на 14 май в София.
Кръгла маса „Българският интерес в индустрията на микрочиповете“
Бюрото за връзка на Европейския парламент в България и евродепутатът Ева Майдел организират виртуална кръгла маса със заинтересовани страни на тема „Българският интерес в индустрията на микрочиповете“ на 17 май 2022 г., вторник, от 16:30 до 17:30 ч.
Дискусията „Пътят пред украинските бежанци в Европа и в България“ се проведе на 29 април.
Необходимо е да се положат повече усилия за пълноценната интеграция на украинските бежанци в обществения живот в България, както и да се създаде единен държавен орган, отговарящ за нея. Около тази теза се обединиха участниците в дискусията „Пътят пред украинските бежанци в Европа и в България“, организирана от Бюрото на Европейския парламент в България на 29 април.
Ще отбележим Деня на Европа с триизмерно видео мапинг шоу „Представи си“ на фасадата на Национална галерия/Квадрат 500.
Денят на Европа ще бъде отбелязан с триизмерно видео мапинг шоу „Представи си“ на фасадата на Национална галерия/Квадрат 500 в София от 6 до 9 май 2022 г. Шоуто с начален час 20.30 ч. ще бъде част от Фестивала за светлинно изкуство LUNAR. В Европейската година на младежта представеният спектакъл ще онагледи битката между вътрешните ни гласове, като постави акцент върху основни европейски ценности и отправи послание за мир в Европа.
По време на срещите „Европейски час“ участници в Програмата за училища посланици на Европейския парламент се запознават с евродепутати и тяхната дейност.
Бюрото на Европейския парламент в България провежда нова серия от месечни срещи под наслов „Европейски час“ с български евродепутати от четирите политически групи, представени в ЕП, в които те дискутират актуални теми от парламентарния дневен ред с ученици, участващи в Програмата за училища посланици на Европейския парламент.
Дискусия „Пътят пред украинските бежанци в Европа и в България“
Бюрото за връзка на Европейския парламент в България организира дискусия на тема „Пътят пред украинските бежанци в Европа и в България“, която ще се проведе на 29 април 2022 г., петък, от 11.00 до 13.00 ч.
Целта на делегацията на ЕП бе да направи оценка на борбата с корупцията в България.
„Европейският парламент ще работи съвместно с българските власти за намиране на конструктивни решения за по-добро, ефикасно и ефективно инвестиране на средствата от ЕС, като същевременно бъде гарантирана защитата на европейските и националните финансови интереси и подобрен животът на българските граждани.“ Tова заяви председателят на делегацията на Комисията по бюджетен контрол Томаш Здеховски (ЕНП, Чехия), по време на пресконференция на 13 април в София.
Целта на делегацията на ЕП е да направи оценка на борбата с корупцията в България.
От 11 до 13 април 2022 г. делегация на комисията на ЕП по бюджетен контрол (CONT) е на посещение в България за оценка на борбата с корупцията в страната. На 13 април от 12:00 ч. ще бъде проведена заключителна пресконференция.
Всички новини