skip to content
 
 
Награда за европейски гражданин 2021Награда за европейски гражданин 2021
Награда за европейски гражданин 2021
 

Новини

 .

Тук ще намерите цялата актуална информация за събитията, организирани от Европейския парламент в България, както и актуални новини, отразяващи българската гледна точка към политиката, провеждана в Европейския съюз и в рамките на Парламента.

 .
Събитието бе открито от Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на ЕП в България, и журналистката Анета Божидарова, която модерира дискусията.
Сред основните задачи на Европейския парламент за преходния период за селскостопанската политика е да се осигури непрекъснатост на потока от средства за земеделските стопани, а цел на реформата на политиката е земеделските производители да бъдат в нейния център. Това заявиха членове на ЕП по време на уебинара „Бъдещето на общата селскостопанска политика. Преходният период и реформата след 2022 г.“, организиран от Бюрото на Европейския парламент в България на 25 февруари.
Участниците в уебинара получиха десетки въпроси от онлайн зрителите за работата и стажовете в институциите на ЕС.
Процесът по кандидатстване за работа в институциите на Европейския съюз изисква специална подготовка, но преминалите успешно конкурсите получават възможност да работят в разнообразна среда, на различни места в Европа и да не спират да се развиват по време на кариерния си път. Това бяха част от заключенията по време на уебинара „Работа и стаж в европейските институции“, провел се на 17 февруари.
Скейтборд съоръжението в Бургас привлича много деца и младежи, някои от които са започнали професионално да се занимават със спорта.
Регионалната политика е сред приоритетите на Европейския съюз. За изминалия бюджетен период България е получила близо 7,5 млрд. евро чрез кохезионния и структурните фондове, а из страната има редица добри примери за използването на средствата. Скейт парк „Изгрев“ в Бургас е един от тях.
Бюрото за връзка на Европейския парламент в България организира уебинар на тема „Бъдещето на общата селскостопанска политика. Преходният период и реформата след 2022 г.“, който ще се проведе онлайн на 25 февруари 2021 г., четвъртък, от 13.00 до 14.30 ч.
Награда за европейски гражданин на Европейския парламент се присъжда от 2008 г. насам.
Проектите „Медея“ на сдружение „Легал арт център“ и „Виждам чрез музика“ на фондация „Музика за България“ са сред 30-те лауреата от 25 страни, спечелили Наградата за европейски гражданин за 2020 г.
Пандемията от COVID-19 затвърди убежденията на гражданите, че Европейският съюз  е на прав път при разработването на ефективни решения за справяне със заразата и ефектите от нея.
Избраните училища на месеца за януари 2021 г. са три.
От началото на 2021 г. всеки месец през учебната година Бюрото на Европейския парламент в България ще избира от едно до три „Училища на месеца“ въз основа на отчетената от тях дейност по Програмата за училища посланици на Европейския парламент и ще публикува на сайта си някои от по-интересните им инициативи като примери за добри практики.
Инициатива за опазването на старите гори в България е на природозащитните организации WWF, Асоциация на парковете в България, Сдружение за дива природа БАЛКАНИ и на Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите.
Значителна част от бюджета на Европейския съюз за действия в областта на климата ще бъдe инвестиранa в биоразнообразието. Старите гори са последните кътчета дива природа, които са слабо повлияни от човека, пазят уникални примери за естествените процеси в природата и все още съхраняват генетичното и биологично разнообразие.
Бюрото за връзка на Европейския парламент в България организира уебинар на тема „Работа и стаж в европейските институции“ на 17 февруари 2021 г., сряда, от 13.00 до 14.30 ч.
Всички новини