skip to content
 

Новини

 .

Тук ще намерите цялата актуална информация за събитията, организирани от Европейския парламент в България, както и актуални новини, отразяващи българската гледна точка към политиката, провеждана в Европейския съюз и в рамките на Парламента.

 .
Уебинарът  „Селскостопанската политика на ЕС след 2023 г.“ се проведе на 21 януари 2022 г.
Посоката на новата обща селскостопанска политика на Европейския съюз, стимулите за чувствителните сектори и малките и средните производители, както и прозрачността в сектора бяха сред основните теми по време на уебинара „Селскостопанската политика на ЕС след 2023 г.“, който се проведе на 21 януари 2022 г.
Онлайн събитието за бъдещето на селскостопанската политика ще се проведе на 21 януари 2022 г.
Бюрото за връзка на Европейския парламент в България организира уебинар на тема „Селскостопанската политика на ЕС след 2023 г.“, който ще се проведе онлайн на 21 януари 2022 г., петък, от 11.00 до 12.30 ч.
Парламентът ще отдаде почит на председателя Давид Сасоли на церемония в Страсбург.
Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли почина на 11 януари. Парламентът ще почете паметта му на церемония в понеделник в Страсбург.
Дискусията „Злоупотреби със съдебни дела срещу журналисти и активисти: Европейският отговор“ се проведе в две части.
Стратегическите дела против публичното участие се увеличават през последните години, включително в България, затова европейските институции подготвят законодателство, което да защити журналистите и активистите, засегнати от т.нар. SLAPP дела. Това стана ясно по време на дискусията „Злоупотреби със съдебни дела срещу журналисти и активисти: Европейският отговор“, която се проведе на 8 декември.
Фабрицио от Италия разказа историята си по време на екскурзията си до Белоградчишките скали. ©People of Sofia
Фабрицио Скена е от Италия, а в момента учи и живее в Ротердам. По време на екскурзията си из България той сподели историята си и надеждата си за Федерален Европейски съюз.
Филмите в специалната документална програма са „Смелост”, „Бъди моят глас”, „Този дъжд няма никога да спре”, „Сабая” и „Навални в опозиция”.
Бюрото на Европейския парламент в България и Balkan Documentary Center организират онлайн прожекции на пет документални филма, обединени от темата за свободата на изразяване. Филмите в специалната документална програма „Свобода на мисълта” са избрани от есенното издание на Фестивала за документално кино София ДокуМентал и ще бъдат с безплатен достъп за ограничен брой зрители в периода от 9 до 19 декември 2021 г.
Пламен Първанов дълго е живял и работил във Великобритания, а сега има собствена пицария в Плевен. ©People of Sofia
Пламен Първанов дълго е живял и работил във Великобритания, а сега има пицария в Плевен. Надява се в бъдеще да бъде създадено финансово звено, което редовно да се отчита за какво се харчат данъци и такси.
Йоана е ученичка, която се вдъхновява от улична фотография и иска да показва по-красивата страна на нещата. ©People of Sofia
Йоана е ученичка, която се вдъхновява от улична фотография и иска да показва по-красивата страна на нещата. Нейната надежда за бъдещето е българите да са по-единни и сплотени.
Всички новини