skip to content
 
 
 

Новини и събития

 .

Тук ще намерите цялата актуална информация за събитията, организирани от Европейския парламент в България, както и актуални новини, отразяващи българската гледна точка към политиката, провеждана в Европейския съюз и в рамките на Парламента.

 .
В Деня на детето Свилен Ноев, Стунджи, Орлин Павлов, Графа, Прея, Любо Киров, ЛаТиДа, Стефан Щерев, квартет ClassicArt и Орлин Цветанов и Радостин Събев-Шошо изпълниха песента „Дъга“ заедно със своите малки колеги от „Бон–Бон“.
Д-р Йордан Стефанов от „Наука и критично мислене“ се опитва да накара повече хора да задават повече въпроси.  ©People of Sofia
Чрез блога си „Наука и критично мислене“ д-р Йордан Стефанов се опитва да накара повече хора да се съмняват във всичко и всеки и да задават повече въпроси. През последните седмици той насочва усилия и към фалшивите новини за коронавируса.
Станислава се занимава с невробиология в Германия, но сега е доброволец в България. ©People of Sofia
Станислава се занимава с невробиология в Германия, но по време на пандемията от коронавируса се връща в България и след 14-дневна карантина става доброволец в лаборатория за изследване на COVID-19 в Александровска болница.
Михаела е Суперучител в столичното 120 училище. @People of Sofia
Още преди началото на пандемията от коронавируса Михаела, която е учител, организира виртуална класна стая, за да може учениците ѝ да наваксат с пропуснатия материал по време на втората грипна ваканция за годината. Това им помага в работата, когато настъпва и кризата с COVID-19, а и в онлайн забавленията.
Радостина започва да дезинфекцира доброволна входа, в който живее. ©People of Sofia
В началото на кризата с коронавируса Радостина започва да дезинфекцира доброволна входа, в който живее, а по-късно към нея се присъединяват и съседи.
#ЕвропаСрещуCovid19: Да кажем „Благодаря“ на нашите герои по време на пандемията!
Свалете плакат за оцветяване, изрисувайте го с помощта на най-младите членове на Вашето семейство и кажете своето „Благодаря!“ на героите „зад кулисите“. Споделете творенията си с нас с хаштаг #ЕвропаСрещуCovid19.
Красимира и Елисавета стоят зад каузата „Оле мале“, ©People of Sofia.
Красимира и Елисавета от „Майко Мила“ помагат на майки на деца с увреждания да работят в условия на пандемия. Майките, част от каузата „Оле Мале“, шият предпазни маски, за да продължат да работят и да се издържат.
Соня и Борислава от инициативата „Защото сме хора“ събират и раздават храна заедно с приятелите си на хора в нужда.
„Лечение без граници“ е българският претендент за Европейската младежка награда „Карл Велики“ за 2020 г.
„Лечение без граници“ е българският претендент за Европейската младежка награда „Карл Велики“ за 2020 г. Проектът подкрепя българи, нуждаещи се от лечение в чужбина. След обявяването на националните победители Бюрото на ЕП в България се обърна към екипа на организацията с въпроси за доброволчеството, дейността на „Лечение без граници“ по време на пандемията от COVID-19 и препоръки за справяне със социалната изолация.
Всички новини