skip to content
Европейският парламент изразява солидарност с Украйна.
Европейският парламент изразява солидарност с Украйна.
 

Новини

 .

Тук ще намерите цялата актуална информация за събитията, организирани от Европейския парламент в България, както и актуални новини, отразяващи българската гледна точка към политиката, провеждана в Европейския съюз и в рамките на Парламента.

 .
Участниците в дискусията „Социалният фонд за климата за по-справедлив енергиен преход“ на 8 юли в Дома на Европа.
Какво представлява Социалният фонд за климата, кой ще може да се възползва от предвидените в него мерки, по какъв начин помощта ще достига до уязвимите граждани и микропредприятия − това бяха част от темите, обсъдени в дискусията „Социалният фонд за климата за по-справедлив енергиен преход“, която се проведе на 8 юли в Дома на Европа и беше предавана на живо онлайн.
Дискусия „Социалният фонд за климата за по-справедлив енергиен преход“
Бюрото на Европейския парламент в България организира дискусия на тема „Социалният фонд за климата за по-справедлив енергиен преход“, която ще се проведе на 8 юли 2022 г., петък, от 10.00 до 11.30 ч. с ограничен брой публика на живо в Дома на Европа, София, и ще се предава пряко онлайн.
Дискусията „Европейски мерки в защита на българския потребител“ се проведе на 27 юни в Дома на Европа.
Какво значат за българските потребители наскоро приетите от Европейския парламент мерки за потребителска защита, кои са механизмите за защита на национално ниво и какви добри практики се развиват в останалите държави, но и в България бяха част от темите, които обсъдиха участниците в дискусията „Европейски мерки в защита на българския потребител“, провела се на 27 юни в Дома на Европа и предавана на живо онлайн.
Проучването за нагласите на европейците е проведено между 19 април и 16 май 2022 г.
Войната на Русия срещу Украйна е засилила обществената подкрепа за ЕС, установи пролетното проучване на Евробарометър на Европейския парламент, проведено между 19 април и 16 май 2022 г. сред 26 578 граждани от всички 27 държави членки.
Дискусия „Европейски мерки в защита на българския потребител“
Бюрото за връзка на Европейския парламент в България организира дискусия на тема „Европейски мерки в защита на българския потребител“ на 27 юни 2022 г., понеделник, от 10.00 до 11.30 ч. с ограничен брой публика на живо в Дома на Европа, София, която ще се предава пряко онлайн.
Крайният срок за подаване на оферти е 17:00 часа българско време на 15 юли 2022 г. © European Union 2021 / Alain ROLLAND
Европейският парламент обяви покана за представяне на оферти за подбор на местни организации, които ще отговарят за изпълнението на Програмата за обучение на млади журналисти на институцията. Крайният срок за подаване на оферти е 17:00 часа българско време на 15 юли 2022 г.
Участниците в семинара получиха плакети и сертификати за участие в Програмата.
Програмата за училища посланици на Европейския парламент завърши шестото си издание през учебната 2021/2022 година с 62 активни училища, които организираха близо 690 присъствени и онлайн събития през годината в рамките на Програмата с цел да събудят и поддържат интереса към европейското гражданство и парламентарна демокрация в цялата страна.
По време на срещите „Европейски час“ участници в Програмата за училища посланици на Европейския парламент се запознават с евродепутати и тяхната дейност.
Бюрото на Европейския парламент в България продължава месечните онлайн срещи под наслов „Европейски час“ с български евродепутати, в които те дискутират актуални теми от парламентарния дневен ред с ученици, участващи в Програмата за училища посланици на ЕП.
Kръглата маса „Българският интерес в индустрията на микрочиповете“ се проведе на 17 май.
На 17 май 2022 г. се проведе виртуална кръгла маса със заинтересовани страни на тема „Българският интерес в индустрията на микрочиповете“ с евродепутата Ева Майдел (ЕНП).
Всички новини