skip to content
 
 
 

Новини

 .

Тук ще намерите цялата актуална информация за събитията, организирани от Европейския парламент в България, както и актуални новини, отразяващи българската гледна точка към политиката, провеждана в Европейския съюз и в рамките на Парламента.

 .
Ученици от училища посланици на Европейския парламент в събитие, посветено на медийната грамотност.
От днес до 30 септември Европейският парламент набира кандидатури от училища, които желаят да се включат в образователната му програма, насочена към ученици от средни, профилирани и професионални училища, през учебната 2021 – 2022 г.
Проектът „TheMayor.EU – Европейският портал за градове и граждани“ е българският лауреат на Наградата за европейски гражданин за 2021 г.
Европейският парламент в България подкрепя инициативата Gabrovo Green Accelerator, отворенa за компании от цялата страна.
Европейският парламент в България подкрепя инициативата Gabrovo Green Accelerator на Община Габрово, Областен информационен център – Габрово и Innovation starter box, която е част от програмата на „Европейски зелен лист“ – екологичната награда на Европейската комисия за 2021 година.
Тримата български евродепутати, избрани да представляват ЕП в Конференцията, дискутираха с публиката позицията и работата си по темата.
Конференцията за бъдещето на Европа е безпрецедентен по мащабите си проект, който дава възможност на всеки европеец да сподели идеите си и да помогне на сформирането на бъдещето на Европейския съюз, а успешното ѝ провеждане и приключване ще е успех за всички. Това бяха част от заключенията по време на дискусията „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“, която се проведе на 16 юли 2021 г. в НДК и можеше да бъде гледана на живо онлайн.
Основната цел на настоящата покана е осъществяването на медийни дейности във връзка с провеждащата се Конференция за бъдещето на Европа.
Генерална дирекция „Комуникация“ на Европейския парламент обяви покана за набиране на предложения за отпускане на безвъзмездни средства (грантове) за съфинансиране на комуникационни медийни дейности, насочени към насърчаване на по-доброто разбиране и гражданска активност във връзка с Конференцията за бъдещето на Европа.
Дискусия „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“
Бюрото на Европейския парламент в България, в партньорство с Министерството на външните работи и Представителството на Европейската комисия в България, организира хибридна дискусия на тема „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“, която ще се проведе на 16 юли 2021 г., петък, от 13.00 до 14.30 ч.
В тази статия ще отдадем заслуженото на някои екипи от старши и младши посланици, които успяха да се отличат с усърдие или оригиналност.
Програмата за училища посланици на Европейския парламент през учебната 2020/2021 година приключи успешно. Мнозинството от участниците в нея работиха усърдно, но някои добри практики заслужават да бъдат отличени. Ще го направим тук.
Събитието, което се проведе в Стара Загора и беше излъчвано онлайн, бе организирано съвместно с Център Европа Директно в града.
Фондът за справедлив преход е модел на бъдещето, който ще предостави огромен брой възможности, но са необходими повече усилия на национално ниво и изготвяне на конкретен и ясен план за действие от всяка държава членка – това заключиха участниците в хибридното събитие „Фондът за справедлив преход и българските въглищни региони“, организирано от Бюрото на Европейския парламент в България съвместно с Център Европа Директно Стара Загора на 25 юни 2021 г.
Всички новини