skip to content
 
 
 

Новини

 .

Тук ще намерите цялата актуална информация за събитията, организирани от Европейския парламент в България, както и актуални новини, отразяващи българската гледна точка към политиката, провеждана в Европейския съюз и в рамките на Парламента.

 .
Тримата български евродепутати, избрани да представляват ЕП в Конференцията, дискутираха с публиката позицията и работата си по темата.
Конференцията за бъдещето на Европа е безпрецедентен по мащабите си проект, който дава възможност на всеки европеец да сподели идеите си и да помогне на сформирането на бъдещето на Европейския съюз, а успешното ѝ провеждане и приключване ще е успех за всички. Това бяха част от заключенията по време на дискусията „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“, която се проведе на 16 юли 2021 г. в НДК и можеше да бъде гледана на живо онлайн.
Основната цел на настоящата покана е осъществяването на медийни дейности във връзка с провеждащата се Конференция за бъдещето на Европа.
Генерална дирекция „Комуникация“ на Европейския парламент обяви покана за набиране на предложения за отпускане на безвъзмездни средства (грантове) за съфинансиране на комуникационни медийни дейности, насочени към насърчаване на по-доброто разбиране и гражданска активност във връзка с Конференцията за бъдещето на Европа.
Дискусия „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“
Бюрото на Европейския парламент в България, в партньорство с Министерството на външните работи и Представителството на Европейската комисия в България, организира хибридна дискусия на тема „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“, която ще се проведе на 16 юли 2021 г., петък, от 13.00 до 14.30 ч.
В тази статия ще отдадем заслуженото на някои екипи от старши и младши посланици, които успяха да се отличат с усърдие или оригиналност.
Програмата за училища посланици на Европейския парламент през учебната 2020/2021 година приключи успешно. Мнозинството от участниците в нея работиха усърдно, но някои добри практики заслужават да бъдат отличени. Ще го направим тук.
Събитието, което се проведе в Стара Загора и беше излъчвано онлайн, бе организирано съвместно с Център Европа Директно в града.
Фондът за справедлив преход е модел на бъдещето, който ще предостави огромен брой възможности, но са необходими повече усилия на национално ниво и изготвяне на конкретен и ясен план за действие от всяка държава членка – това заключиха участниците в хибридното събитие „Фондът за справедлив преход и българските въглищни региони“, организирано от Бюрото на Европейския парламент в България съвместно с Център Европа Директно Стара Загора на 25 юни 2021 г.
Учебната 2020/2021-ва беше петата година на Програмата за училища посланици на ЕП в България.
Програмата за училища посланици на Европейския парламент започна учебната 2020/2021 година в обновен формат и завършва с достойни резултати. Както новите участници в нея, така и дългогодишните посланици на ЕП поддържаха интереса към европейското гражданство и парламентарна демокрация в цялата страна по време на една година, изпълнена с предизвикателства. За най-активните ще има и награди.
По време на първата част на събитието бяха представени текущите европейски политики за качество на въздуха и промените, за които настояват Европейският парламент и гражданите.
Необходимо е по-стриктно прилагане на настоящите правила и директиви на национално и местно ниво, подобряване на законодателството на европейско ниво, както и повишаване на информираността на гражданите, за да се повиши качеството на атмосферния въздух – до тези заключения стигнаха участниците в уебинара „Как да дишаме по-чист въздух? Европейски практики и решения“, организиран от Бюрото на Европейския парламент в България на 15 юни 2021 г.
Дискусия „Фондът за справедлив преход и българските въглищни региони“
Бюрото за връзка на Европейския парламент в България съвместно с Център Европа Директно Стара Загора имат удоволствието да Ви поканят на дискусия на тема „Фондът за справедлив преход и българските въглищни региони“, която ще се проведе с ограничен брой участници на живо в Стара Загора на 25 юни 2021 г., петък, от 13.00 до 14.30 ч. и ще бъде излъчвана пряко онлайн.
Училище на месец май е 1-во СУ „Пенчо П. Славейков“, София. Интересни инициативи през месеца бяха организирани и от ДФСГ „Интелект“, Плевен и ПГ по телекомуникации, София.
Въз основа на дейностите, отчетени от училищата посланици на Европейския парламент (ЕП), Бюрото на ЕП в България избра за училище на месец май 1-во СУ „Пенчо П. Славейков“, София.
Всички новини