skip to content
 
 
 

Новини

 .

Тук ще намерите цялата актуална информация за събитията, организирани от Европейския парламент в България, както и актуални новини, отразяващи българската гледна точка към политиката, провеждана в Европейския съюз и в рамките на Парламента.

 .
Mедийният семинар на тема „Конференция за бъдещето на Европа – какво искат гражданите и какво следва?” се проведе на 19 ноември.
С Конференцията за бъдещето на Европа Европейският съюз търси своя нов „raison d'être”. Време е за размисъл, но е и време за действие. Това заявиха евродепутатите Илхан Кючюк и Цветелина Пенкова по време на медийния семинар „Конференция за бъдещето на Европа – какво искат гражданите и какво следва?”.
Мечтата на Жанета е да работи за ранна превенция на домашното насилие. ©People of Sofia
Жанета Тончева дълго време е имала връзка с мъж насилник, а сега нейна цел и мечта е да помага на други да излязат от такива взаимоотношения. Тя си представя бъдеще в Европа, в което „права на жените” е синоним на „човешки права”, в което насилието не се толерира, а пострадалите могат да продължат живота си без клеймото на страха и срама.
Дискусията „Злоупотреби със съдебни дела срещу журналисти и активисти: Европейският отговор“ ще протече в две части.
Бюрото на Европейския парламент в България организира онлайн дискусия на тема „Злоупотреби със съдебни дела срещу журналисти и активисти: Европейският отговор“ в партньорство с Асоциацията на европейските журналисти. Събитието ще се проведе на 8 декември 2021 г., сряда, от 10.00 до 12.00 ч. в платформата Zoom и ще бъде предаванo пряко във Facebook.
Ади обича да се състезава и вече има множество медали по математика, спортно катерене, български. ©People of Sofia
Ву и Адриан са баща и син, чието семейство се завръща от САЩ, за да са до близките си в България. Ади обича да се състезава и вече има множество медали по математика, спортно катерене, български, а Ву се радва, че децата му ще имат възможност да учат и работят свободно в цяла Европа.
Мартин Стефанов е дерматолог, според когото медицината в България не отстъпва нито на европейското, нито на световното ниво. ©People of Sofia
Мартин Стефанов е дерматолог, според когото медицината в България не отстъпва нито на европейското, нито на световното ниво. Той се надява Европа да се запази единна, а стандартът на живот в Източна Европа да се изравни с този в Западна, за да може повече българи да остават в България.
Божидар е студент по графичен дизайн, който иска повече младежи да се интересуват от политика. ©People of Sofia
Божидар Костадинов е студент по графичен дизайн, който се интересува от политика и работи за това повече младежи също да бъдат активни граждани. Той смята, че развитието на обществото започва с прости стъпки, но направени от всеки.
Мая е сред основателите на Социалната чайна – социално предприятие, осигуряващо заетост и менторство на младежи, израснали в институции. ©People of Sofia
Мая Донева има опит в областта на младежката работа и социалното предприемачество. Тя е сред основателите на Социалната чайна – социално предприятие, осигуряващо заетост и менторство на младежи, израснали в институции. Мая вярва, че бъдещето на Европа трябва да се основава на мир и ще бъде такова, каквото сами го направим.
Ларс Нордби е от Норвегия, но в момента живее и твори във Велико Търново. ©People of Sofia
Ларс Нордби е визуален артист. Той е от Норвегия, но в момента живее и твори във Велико Търново. За бъдещето на Европа той иска по-малко национализъм, по-здрав плурализъм и по-децентрализирана художествена сцена.
Обученията целят да помогнат на членовете на общността „Заедно за ЕС“ да участват в демократичния процес по-ефективно.
Бюрото на Европейския парламент в България организира поредица от обучителни уебинари през ноември и декември за хората, регистрирани в платформата „Заедно за ЕС“.
Всички новини