skip to content
 
 
Наградата LUX на публиката – гледайте номинираните филми и гласувайтеНаградата LUX на публиката – гледайте номинираните филми и гласувайте
Наградата LUX на публиката – гледайте номинираните филми и гласувайте
 

Новини

 .

Тук ще намерите цялата актуална информация за събитията, организирани от Европейския парламент в България, както и актуални новини, отразяващи българската гледна точка към политиката, провеждана в Европейския съюз и в рамките на Парламента.

 .
Избраното училище на месец април 2021 г. е ППМГ „Академик Иван Ценов“, Враца, като с интересни инициативи се отличиха и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Радомир, ПГПЧЕ Плевен и ДФСГ „Интелект“ Плевен.
Въз основа на дейностите, отчетени от училищата посланици на Европейския парламент (ЕП), Бюрото на ЕП в България избра за училище на месец април Профилирана природо-математическа гимназия „Академик Иван Ценов“, Враца.
Гледайте филмите, номинирани за Наградата LUX, между 26 април и 9 май и дайте Вашия глас, за да определите носителя на приза.
В понеделник, 10 май, онлайн дискусия, посветена на Наградата LUX на публиката, сложи финал на Филмовите дни LUX с интересен разговор за европейското кино. А до 16 май все още можете да гледате трите номинирани филма в една допълнителна Седмица на Наградата LUX.
Редица инициативи са планирани в дните преди и за Деня на Европа.
Денят на Европа ще бъде по-различен от всякога през 2021 г. с разнообразни събития на живо и онлайн в България и в останалите държавите членки. На 9 май ще се проведе и откриващата церемония за Конференцията за бъдещето на Европа - инициативата, която цели да даде възможност на европейците да изразят своите позиции за развитието на ЕС.
Играта „Евродетективи“ ще се провежда в периода от 30 април до 30 октомври 2021 г.
Любопитни факти за Европейския съюз по време на разходка из добре познати места и сгради в центъра на столицата ще научат участниците в играта „Евродетективи“, организирана от Бюрото на Европейския парламент в България. Тя ще се провежда от 30 април до 30 октомври на открито в София.
Уебинарът „Европейската перспектива за Западните Балкани“ се проведе на 23 април.
Успешното присъединяване на страните от Западните Балкани към Европейския съюз зависи от всички участващи в процеса – страните кандидатки, страните членки и техните общи усилия в сферите на върховенството на закона, защитата на човешките права и  демократичните ценности, както и свободата на изразяване и самоопределяне. Това заявиха членове на ЕП по време на уебинара „Европейската перспектива за Западните Балкани“, организиран от Бюрото на Европейския парламент в България на 23 април 2021 г.
Гледайте филмите, номинирани за Наградата LUX, между 26 април и 9 май и дайте Вашия глас, за да определите носителя на приза.
Филмовите дни LUX, организирани от Бюрото на Европейския парламент в България, Ви дават свободен достъп до трите филма, номинирани за Наградата LUX на публиката 2021. Гледайте ги между 26 април и 9 май и дайте Вашия глас, за да определите носителя на приза.
Уебинарът бе организиран от Бюрото на Европейския парламент в България в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България.
Ефективното управление на ресурсите, намаляването на потреблението и отпадъците, важната роля на местните власти в прехода към кръгова икономика и промяната на обществената нагласа в сферата – около тези аспекти се обединиха членове на ЕП, представители на местните органи и бизнеса по време на уебинара „Кръговата икономика – инструмент за бързо възстановяване“, организиран от Бюрото на Европейския парламент в България в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) на 16 април 2021 г.
Избраните училища на месеца за март 2021 г. са три.
Въз основа на дейностите, отчетени от училищата посланици на Европейския парламент (ЕП), Бюрото на ЕП в България избра за училища на месец март Професионална гимназия по телекомуникации, София, Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици, Плевен и Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, Бургас.
Уебинар „Европейската перспектива на Западните Балкани“
Бюрото за връзка на Европейския парламент в България организира уебинар на тема „Европейската перспектива на Западните Балкани“, който ще се проведе онлайн на 23 април 2021 г., петък, от 10.00 до 11.30 ч.
Всички новини