skip to content
Съобщения за пресатаПредставители на медиите - група от фотографи
Съобщения за пресата
 

#БъдещетоЕТвое: Валентин, който казва, че е песимист, но все пак се надява нещата да вървят към по-добро

 .
06/12/2021
 .

Валентин Якимов живее в Априлци и има къщи за гости. Казва, че е песимист, но все пак се надява нещата да вървят към по-добро.

 .
Валентин Якимов живее в Априлци и има къщи за гости. ©People of SofiaВалентин Якимов живее в Априлци и има къщи за гости. ©People of Sofia
Валентин Якимов живее в Априлци и има къщи за гости. ©People of Sofia

Конференцията за бъдещето на Европа е възможност всеки да изрази мнението си, да каже в каква Европа иска да живее, да допринесе за изграждането на общото бъдеще. Бюрото на Европейския парламент в България, в партньорство с платформата People of Sofia, показва историите на българи и европейци и техните представи, мечти и очаквания за бъдещето.

Валентин пред People of Sofia:

„Това дърво е много интересно. Няма нито едно листо, а плодовете му си стоят. Има нещо философско в него – хем красиво, хем малко тъжно.

Дойдох в Априлци в средата на 90-те. Аз и семейството ми сме от Варна. Имах доста успешен бизнес там, но в онези мутренски години се наложи да избирам между спокойствието на семейството и проблеми. Мой познат имаше къща в селото, дойдох и много ми хареса. Купих къща и доведох семейството. Видяха я за пръв път една тъмна нощ (смее се). Все още си спомняме с усмивка този момент.

Двамата ми сина израснаха тук на воля сред природата. Това се превърна в техния дом, в който винаги се връщат, когато имат малко свободно време. Направих и две малки къщички за гости, с които се препитаваме. Когато не стигат парите, децата помагат. Тук се чувствам на моето място.

За бъдещето на Европа какво да кажа, та аз съм миналото на Европа вече (смее се). Песимист съм, но все пак се надявам нещата да вървят към по-добро.“

Всеки може да изрази позицията си за бъдещето на Европа на специалната платформа на Конференцията.
Всеки може да изрази позицията си за бъдещето на Европа на специалната платформа на Конференцията.
 .

Конференцията за бъдещето на Европа

Конференцията за бъдещето на Европа е възможност за европейските граждани да обменят мнения за предизвикателствата и приоритетите на Европа. Без значение откъде са и с какво се занимават – това е мястото, където всеки може да каже какво бъдеще иска за Европейския съюз. Европейски граждани от всички слоеве на обществото и от всички краища на Съюза могат да се включат.

Конференцията обединява позиции по девет обширни теми, както и една допълнителна, в която могат да бъдат обсъдени предложения, които не влизат в останалите теми. По този начин всеки може да изрази своите предложения, представи, опасения и надежди за бъдещето на Европа.

Как искате да изглежда бъдещето? Присъединете се към дискусията на специалната платформа на конференцията: http://epfacebook.eu/q3C3

 .
#БъдещетоЕТвое: Пламен, който се надява на повече възпитание и добронамереност на всички нива
#БъдещетоЕТвое: Йоана, която търси красотата в малките неща и смята, че повече успехи се постигат с единство
Цифрова платформа на Конференцията за бъдещето на Европа
Обсъждани теми на Конференцията за бъдещето на Европа