skip to content
Съобщения за пресатаПредставители на медиите - група от фотографи
Съобщения за пресата
 

Дискусия „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“ на 16 юли

 .
06/07/2021
 .

Бюрото на Европейския парламент в България, в партньорство с Министерството на външните работи и Представителството на Европейската комисия в България, организира хибридна дискусия на тема „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“, която ще се проведе на 16 юли 2021 г., петък, от 13.00 до 14.30 ч.

 .
 .
Дискусията „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“ ще се проведе на живо в зала 10 на НДК и ще бъде излъчвана онлайн.Дискусията „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“ ще се проведе на живо в зала 10 на НДК и ще бъде излъчвана онлайн.
Дискусията „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“ ще се проведе на живо в зала 10 на НДК и ще бъде излъчвана онлайн.
 .

Дискусията „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“ ще се проведе на живо в зала 10 на НДК при спазване на всички противоепидемични мерки и ще бъде предавана пряко онлайн.

Целта на събитието ще бъде да запознае широката публика и заинтересовани страни с Конференцията за бъдещето на Европа и да насърчи гражданите да вземат активно участие в нея.

Събитието ще протече в три части. В първата част представителите в България на трите основни европейски институции, които отговарят за Конференцията, ще запознаят публиката с целта, формата и начина на участие в нея. В разговора ще се включат Румен Александров, заместник-министър на външните работи, Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България, и Илин Станев, съветник в Представителството на Европейската комисия в България.

Във втората част тримата български евродепутати, избрани да представляват Европейския парламент в Конференцията: Ева Майдел (ЕНП), Илхан Кючюк (Обнови Европа) и Ангел Джамбазки (ЕКР), ще дискутират с публиката основните теми за работа на Конференцията.

Третата част ще бъде дискусионен панел с представители на граждански организации. Участие в  панела ще вземат Гергана Паси, президент на ПанЕвропа България, Симона Димитрова, председател на Националния младежки форум, и Надежда Дерменджиева, председател на Българския фонд за жените. Ще обсъдим как да ангажираме повече граждани да дадат мнението си в рамките на Конференцията за бъдещето на Европа и как институциите да се вслушват повече в мнението на гражданите.

Публиката в залата на НДК и зрителите във „Фейсбук“ ще имат възможност да задават въпроси към участниците. Модератор на събитието ще бъде Милена Милотинова, водещ на предаването „Брюксел 1“ по телевизия Bulgaria on Air.

Дискусията ще се проведе на български език и ще бъде излъчвана на живо на „Фейсбук“ страницата на Бюрото на ЕП в България. Осигурен е и жестов превод за хората с увреден слух.  Зрителите ще бъдат разположени на разстояние от 1,5 метра и ще трябва да носят маски. Местата са ограничени.

Ако желаете да присъствате на място на дискусията в НДК, регистрирайте се до 15 юли тук: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/RegistrationForm16072021

Изпращайте въпросите си към участниците предварително в slido с хаштаг #EUBG.

 .
Регистрирайте се за присъствие на дискусията на място до 15 юли тук
Към събитието във „Фейсбук“
Конференция за бъдещето на Европа - най-важното
Платформа на Конференцията за бъдещето на Европа