skip to content
Съобщения за пресатаПредставители на медиите - група от фотографи
Съобщения за пресата
 

Европейският парламент в България подкрепя програмата Gabrovo Green Accelerator

26/07/2021
 .

Европейският парламент в България подкрепя инициативата Gabrovo Green Accelerator на Община Габрово, Областен информационен център – Габрово и Innovation starter box, която е част от програмата на „Европейски зелен лист“ – екологичната награда на Европейската комисия за 2021 година.

 .
Европейският парламент в България подкрепя инициативата Gabrovo Green Accelerator, отворенa за компании от цялата страна.Европейският парламент в България подкрепя инициативата Gabrovo Green Accelerator
Европейският парламент в България подкрепя инициативата Gabrovo Green Accelerator, отворенa за компании от цялата страна.
 .

Πpoгpaмaтa ще финансира идеи, съсредоточени върху ключови сектори в община Габрово с потенциал за зелени иновации – включително здравеопазване, образование, околна среда, транспорт и логистика, дигитализация, бързооборотни стоки и други. С 25 000 лева ще бъде подкрепена българска компания в начален етап на развитие, която представи и защити най-добрия проект зa зeлeни бизнec иновации и идеи. Възможност за достъп до финансиране могат да получат и други от представените проекти, ако получат одобрение от някой от партньорите на събитието.

Gabrovo Green Accelerator е отворен за компании от цялата страна, които ще реализират дейностите от проектите си в Габрово. Събитието ще премине през няколко етапа. Желаещите да участват в него могат да се регистрират на интернет страницата на събитието https://gabrovoinnovationcamp.eu до 10 август 2021 година. Участниците, които ще продължат в Акселератора, ще бъдат обявени на 31 август 2021 г., а официалното му откриване ще се състои онлайн на 1 септември 2021 г.

 .
Селектираните компании ще бъдат подпомогнати да структурират правилно бизнеса си чрез онлайн обучителни модули.Европейският парламент в България подкрепя инициативата Gabrovo Green Accelerator
Селектираните компании ще бъдат подпомогнати да структурират правилно бизнеса си чрез онлайн обучителни модули.
 .

Селектираните компании ще бъдат подпомогнати да структурират правилно бизнеса си чрез онлайн обучителни модули, водени от доказани и успешни професионалисти по темите кръгова икономика, стратегия, маркетинг, продажби, иновации, управление на проекти и презентационни умения.

Финалът на Gabrovo Green Accelerator ще се състои в Габрово на 9 октомври 2021 г., когато участниците ще представят своите проекти пред жури, в което ще участва и ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев, като най-добрите от тях ще получат финансиране.

Допълнителна информация:

 .
Gabrovo Green Accelerator - описание на програмата
Gabrovo Green Accelerator - условия за кандидатстване
Gabrovo Green Accelerator - формуляр за регистрация