skip to content
 
 
 

Посещения в Дома на Европа

 .

Бюрото на Европейския парламент в България е създадено не на последно място, за да бъде отправна точка за гражданите, които искат да получат повече информация за работата на Парламента от първа ръка. Готови сме да Ви посрещнем в Дома на Европа и да отговорим на Вашите въпроси, свързани с дейността на нашата институция. В Дома на Европа също така функционира и Информационен център, който е на Ваше разположение за всички други питания, които са част от дневния ред на Европейския съюз, но не са свързани пряко с ЕП.

 .
Домът на ЕвропаДомът на Европа
Домът на Европа
 .

Бележка към 13.10.2020 г.: Коронавирус COVID-19 се разпространява в различни региони по света, включително в Европейския съюз, и представлява заплаха за общественото здраве. По тази причина Европейският парламент предприе предпазни мерки.

Посещенията на Европейския парламент и събитията в сградите му се отменят с незабавно действие от 3 март до 30 ноември включително (с възможност за удължаване на срока). Това включва провеждането на събития в Дома на Европа.

Европейският парламент се надява, че ще можете да ни посетите в бъдеще и се извинява за евентуалните неудобства.

Искаме да Ви уверим, че това са мерки с временен характер. Парламентът наблюдава ситуацията в реално време и съответно обновява предприетите мерките.

Благодарим Ви за разбирането!


Информационният център на Европейския съюз в София е създаден от Делегацията на Европейската комисия в България и отваря врати на 13 септември 2001 г. Една от основните му цели е да предоставя на граждани информация и знания за Европейския съюз. В тази връзка, в него се предлагат редица информационни услуги:

– Компютърните места в Информационния център Ви предлагат безплатен достъп до Интернет страници с информация за Европейския съюз;

– Безплатни издания по разнообразни въпроси на европейската интеграция можете да заявите на място или по електронната поща (infocentre@evropa.bg) и да получите на място в Информационния център или по пощата, ако не сте от София;

– В Информационния център, по телефона или по електронната поща (infocentre@evropa.bg) можете да отправяте свои запитвания и да получите информация и консултации по история на Европейския съюз, неговите институции, политики и инструменти за сътрудничество или насоки за това къде можете да намерите подходящи материали в тези области.

– Всеки вторник от 10:00 до 12:00 часа Информационният център предлага на своите посетители възможност да гледат с помощта на 3D очила за виртуална реалност специален филм, посветен на Европейския парламент и неговата дейност. Филмът е с продължителност около 10 минути, но Ви съветваме да предвидите 20 минути, за да го изгледате на спокойствие. Разполагаме с 8 чифта очила, които могат да бъдат ползвани едновременно, като групови посещения са възможни, но е вероятно да отнемат повече технологично време. За гледането на 3D филма с очилата за виртуална реалност не е необходима предварителна заявка. Очакваме Ви.

 .
Информационният център в Дома на ЕвропаИнформационният център в Дома на Европа - общ план
Информационният център в Дома на Европа
 .

Приемно време на Бюрото на Европейския парламент
Понеделник – четвъртък: 09:00 – 18:15;
Петък: 09:00 – 14:00.

Приемно време на Информационния център на ЕС
Понеделник - петък: 10:00 – 13:00 и 14:00 – 17:00;
Събота: с предварителна заявка.

За контакти:
ул. "Георги С. Раковски" № 124
София 1000
тел. 02 985 35 45
Имейл: epsofia@europarl.europa.eu