skip to content
 
 
Съобщения за пресатаПредставители на медиите - група от фотографи
Съобщения за пресата
 

Съобщения

 .

Тук ще намерите цялата актуална информация за събитията, организирани от Европейския парламент в България, както и актуални новини, отразяващи бълграската гледна точка към политиката, провеждана в Европейския съюз и в рамките на Парламента.

 .
Mедийният семинар на тема „Конференция за бъдещето на Европа – какво искат гражданите и какво следва?” се проведе на 19 ноември.
С Конференцията за бъдещето на Европа Европейският съюз търси своя нов „raison d'être”. Време е за размисъл, но е и време за действие. Това заявиха евродепутатите Илхан Кючюк и Цветелина Пенкова по време на медийния семинар „Конференция за бъдещето на Европа – какво искат гражданите и какво следва?”.
Мечтата на Жанета е да работи за ранна превенция на домашното насилие. ©People of Sofia
Жанета Тончева дълго време е имала връзка с мъж насилник, а сега нейна цел и мечта е да помага на други да излязат от такива взаимоотношения. Тя си представя бъдеще в Европа, в което „права на жените” е синоним на „човешки права”, в което насилието не се толерира, а пострадалите могат да продължат живота си без клеймото на страха и срама.
 .