skip to content
Съобщения за пресатаПредставители на медиите - група от фотографи
Съобщения за пресата
 

Съобщения 2013

 .

Архив на съобщенията за медиите от 2013 г.

Във връзка с предстоящите Европейски избори 2014 г. Национално сдружение на българските Европейски клубове – NABEC – със съдействието на Информационното бюро на Европейския парламент в София и под патронажа на Европейския депутат д-р Андрей Ковачев организира национално младежко състезание за плакат на Европейските избори, 2014 г.
Днес (18 декември 2013 г.) се проведе пресконференция, организирана от  Информационното бюро на Европейския парламент в България, за представянето на актуални резултати от специализирания медиен мониторинг „Европейският парламент в българските медии“. 
Информационното бюро на Европейския парламент в България организира прес¬¬кон¬ференция за представянето на актуални резултати от специа-лизирания медиен мониторинг „Европейският парламент в българските медии“. Събитието ще се състои на 18 декември 2013 г., сряда, от 11,00 часа в Конферентната зала на Информационното бюро на Европейския парламент в София (ул. „Г. С. Раковски“ 124).
Европейският бюджет не е средство за водене на макроикономическа политика и запълване на дупки в бюджетите на национално ниво, а възможност да се реализират ключови инвестиции по време на криза. Новата многогодишна финансова рамка (2014-2020 г.) действително намалява за първи път в историята на ЕС, но същевременно внася повече разум, контрол и възможности за ефективно развитие на европейските региони какво в новите, така и в старите държави членки. Около тази теза се обединиха европейските депутати и експерти в рамките на дискусията „Парите на Европейския съюз — бюджетът за следващите 7 години“, която се проведе в Информационното бюро на Европейския парламент на 14 декември. Пълен запис на събитието можете да намерите на europarl.bg.
Конференция, посветена на Многогодишната финансова рамка на Европейския съюз за 2014—2020 г. и бюджета на Европейския съюз за 2014 година
Информационното бюро на Европейския парламент в България има удоволствието да Ви покани на конференция, посветена на Многогодишната финансова рамка на Европейския съюз за 2014—2020 г. и бюджета на Европейския съюз за 2014 година. Предварителната регистрация за събитието е задължителна. 14 декември 11,00—14,00 ч. ул. „Георги С. Раковски“ 124. Събитието ще се излъчва онлайн (europarl.bg) и може да бъде следвано в Twitter (#EUmoneyBG)
Информационното бюро на Европейския парламент в България има удоволствието да Ви покани на откриването на изложба, посветена на 25-ата годишнина на Наградата „Сахаров“ за свобода на мисълта, присъждана ежегодно от Европейския парламент. На изложбата ще можете да научите повече за живота и постиженията на някои от най-големите борци за правата на човека в световен план. Откриване: 16 декември, 11,00 ч., Народен театър „Иван Вазов“ (изложбата ще продължи до 28 декември 2013 г.) Моля да потвърдите Вашето присъствие (или присъствието на Ваш/и представител/и) до 18,00 ч. на 12 декември на epsofia@ep.europa.eu
Гласуването може да бъде интересно и забавно. Това е идеята, която застъпва онлайн платформата MyVote2014.eu, целяща да информира младите гласоподаватели и да направи изразяването на тяхната гражданска позиция атрактивен процес.
Трите филма финалисти за наградата ЛУКС на Европейския парламент ще бъдат показани безплатно от 3 до 5 декември в Дома на киното в партньорство с Международния София Филм Фест. Прожекциите ще се излъчат във всички 28 европейски страни със субтитри на 24-те официални езика на Европейския съюз преди обявяването на победителя на 11 декември.
Регионалното състезание „Евроскола“ на 16 ноември във Враца бе спечелено от ученически отбори от Троян, Враца, Монтана, Видин и Плевен. Победителите в събитието, организирано от Информационното бюро на Европейския парламент със съдействието на „Европа Директно“ Враца, ще участват в програмата „Евроскола“ в Страсбург през първата половина на 2014 година.
Регистрация - местата за събитието са изчерпани, залата ни е запълнена! Вижте по-долу как може да се включите: Гледайте на живо форума и се включете в дебата в Twitter с български евродепутати, представители на българските институции, гражданския сектор и други специалисти в областта. Повече информация: http://www.europarl.bg/view/bg/media/press-release/pr-2013/pr-2013-October/pr-2013-Oct-17.html Регистрацията за представители на медиите не е задължителна.