skip to content
Съобщения за пресатаПредставители на медиите - група от фотографи
Съобщения за пресата
 

Съобщения 2018

 .

Архив на съобщенията за медиите от 2018 г.

Планираният рамков договор за услуги има за цел подпомагане работата на Комисията по правни въпроси (JURI) на Европейския парламент.
На 4 декември Европейският парламент обяви покана за нов многостранен рамков договор за услуги в три лота за предоставяне на външен експертен опит по регулаторни и политически въпроси в областта на съдебното сътрудничество.
Оферти или заявления за участие могат да бъдат подавани на всички 24 официални езика в ЕС до 19 февруари 2019 г.
На 17 ноември Европейският парламент обяви покана за представяне на оферти за множество рамкови договори за услуги в шест лота за предоставяне на външен експертен опит в областта на външната политика.
Наградените в конкурса за есе на тема „Аз избирам Европа“ са общо четирима, с един повече от първоначално предвиденото.
Неда Узунколева, Кристина Димова, Ваня Гривова и Михаил Митев са победителите в конкурса за студентско есе на тема „Избирам Европа“, които ще имат възможността да посетят Европейския парламент в Страсбург по време на пленарна сесия. Състезанието бе организирано от Бюрото на Европейския парламент в България съвместно с катедра „История и теория на журналистиката“ на ФЖМК в СУ „Св. Климент Охридски“.
Регионалното състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Сливенска и Ямболска ще се състои в гр. Сливен на 12 януари 2019 г.
Европейският парламент в България организира регионално състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Сливенска и Ямболска, което ще се състои в гр. Сливен на 12 януари 2019 г. Отборите, класирани на първите места, ще спечелят пътуване до Страсбург (Франция) и участие в програма „Евроскола“ на ЕП през първата половина на 2019 г. Заявки за участие се приемат до 17:00 часа на 17 декември 2018 г.
© Европейски парламент
Непосредствено преди края на 2018 година предстоят традиционните прожекции на финалистите за наградата за кино „ЛУКС“ на Европейския парламент, а входът отново е свободен.
На 23 ноември 2018 г. от 14 .00 ч. в 128-а аудитория на Варненския икономически университет ще се проведе дискусия с млади хора под надслов „Накъде отива Европа?“
На 23 ноември 2018 г. от 14.00 ч. в 128-а аудитория на Икономическия университет – Варна ще се проведе дискусия с млади хора под надслов „Накъде отива Европа?“, организирана от Бюрото на Европейския парламент в България и Икономическия университет във Варна. Можете да проследите събитието на живо тук.
© Европейски парламент
Първи по рода си уебсайт, който показва положителното влияние на ЕС върху живота на отделните граждани, беше представен днес от председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.
На 16 ноември 2018 г. от 13.00 ч. в Ритуалната зала на Община Габрово ще се проведе дискусия с млади хора под надслов „Накъде отива Европа?“
На 16 ноември 2018 г. от 13.00 ч. в Ритуалната зала на Община Габрово ще се проведе дискусия с млади хора под надслов „Накъде отива Европа?“, организирана от Бюрото на Европейския парламент в България. Това е петият от серия младежки дебати, имащи за цел да предоставят платформа на младите хора да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на Европейския съюз.
Пресконференция на членове на Комисията по земеделие и развитие на селските райони на ЕП
На 31 октомври 2018 г. в Дома на Европа се проведе пресконференция на членове на Европейския парламент от Комисията по земеделие и развитие на селските райони.
На 31 октомври 2018 г. от 14.00 ч. в голямата зала на Община Велико Търново ще се проведе дискусия с млади хора под надслов „Накъде отива Европа?“
На 31 октомври 2018 г. от 14.00 ч. в голямата зала на Община Велико Търново ще се проведе дискусия с млади хора под надслов „Накъде отива Европа?“, организирана от Бюрото на Европейския парламент в България. Това е четвъртият от серия младежки дебати, имащи за цел да предоставят платформа на младите хора да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на Европейския съюз.
Тримата най-добре представили се студенти ще бъдат наградени с посещение на пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург.
Бюрото на Европейския парламент в България и катедра „История и теория на журналистиката“ във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“ обявяват конкурс за студентско есе на тема „Избирам Европа“. В конкурса могат да участват студентите от всички курсове и специалности на ФЖМК, ОКС „Бакалавър“ и „Магистър“.