skip to content
Съобщения за пресатаПредставители на медиите - група от фотографи
Съобщения за пресата
 

Съобщения 2019

 .

Архив на съобщенията за медиите от 2019 г.

Сградата „Пол-Анри Спак“ (Paul-Henri Spaak) в Брюксел.
Европейският парламент обяви архитектурен конкурс, чиято цел е да избере най-добрата концепция за обновяване на сградата на „Пол-Анри Спак“ в Брюксел, която помещава залата за пленарни заседания на ЕП.
Есенното проучване на Евробарометър за Европейския парламент показва промяна в отношението към околната среда.
Настоящето проучване на Евробарометър, публикувано във вторник, задава на гражданите редица въпроси, сред които и коя политическа тема трябва да се превърне в приоритет за Парламента.
Последното проучване на Евробарометър показва желание сред гражданите борбата с изменението на климата да се превърне в основен приоритет за Европейския парламент.
Борбата с изменението на климата трябва да бъде основен приоритет за Европейския парламент, показва ново проучване на Евробарометър, като посочва младежките протести за климата като ключов фактор.
Регионалното състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Старозагорска и Хасковска ще се състои в гр. Хасково на 11 януари 2020 г.
Европейският парламент в България организира регионално състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Старозагорска и Хасковска, което ще се състои в гр. Хасково на 11 януари 2020 г. Отборите, класирани на първите места, ще спечелят пътуване до Страсбург (Франция) и участие в програма „Евроскола“ на ЕП през първата половина на 2020 г. Заявки за участие се приемат до 17:00 часа на 16 декември 2019 г.
Трите филма финалисти през 2019 г. ни дават възможност да съпреживеем истории по трогателен и провокативен начин с помощта на невероятното многообразие на жанрове и кинематографичен език.
Tри от най-емблематичните европейски филми от последната година ще бъдат излъчени от 29 ноември до 12 декември 2019 г. в 7 български града. Гледайте ги в рамките на осмото издание на Филмовите дни „ЛУКС“. Входът е свободен.
Всяка година Европейският парламент и Международната фондация за наградата „Карл Велики“ организират конкурс за проекти
Вие сте на възраст от 16 до 30 години и имате проект с европейско измерение? Младежката награда „Карл Велики“ е шанс да получите парична подкрепа и известност.
Европейското законодателство вече не само признава ролята на гражданите в производството на възобновяема енергия, но и ги подкрепя.
Събитието под наслов „Добри европейски практики за децентрализирано производство на електроенергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ)“ ще се проведе на 21 ноември 2019 г., четвъртък, във Френския институт, площад „Славейков“ № 3, гр. София.
„Твоята Европа, твоето мнение!“ (YEYS) е годишната младежка проява на ЕИСК.
„Твоята Европа, твоето мнение!“ (YEYS) е годишна младежка проява на Европейския икономически и социален комитет. През 2020 г. тя ще се проведе на 19 и 20 март в Брюксел, а едно българско училище ще бъде избрано за участие в нея. Това може да бъде Вашето училище! Тук ще намерите информация за събитието и как да кандидатствате.
Работата по този проект би дала даде прекрасна възможност за допълнителен опит на младите журналисти
Отделът за младежта на Европейския парламент обявява конкурс за млади главни редактори от ЕС на възраст между 18 и 30 г., които да подпомогнат работата на екипа, който организира Срещата на европейската младеж през май 2020 г. в Страсбург (29 – 30 май 2020 г.)
През настоящата учебна година Бюрото на Европейския парламент ще поощри избрани сертифицирани училища и ще им даде шанс да спечелят пътуване до Страсбург.
През настоящата учебна година Бюрото на Европейския парламент в България реши да предложи на 20 от сертифицираните училища посланици нов стимул за по-активно участие в Програмата. Ще поощрим избрани учебни заведения чрез посещение от страна на представители на Бюрото на ЕП в България и/или образователните експерти по Програмата, което да съвпада с организирано от училището събитие.
Групата ученици и учители бе от СУ „Антим I“, Златоград, СУ „Отец Паисий“, Мадан, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Смолян.
Ученици от средни училища в Златоград, Мадан и Смолян посетиха Бюрото на Европейския парламент в България на 18 ноември и се срещнаха с членовете на ЕП Андрей Новаков и Петър Витанов. Младежите научиха повече за възможностите, които Европейският съюз им предоставя.