skip to content
 
 
Съобщения за пресатаПредставители на медиите - група от фотографи
Съобщения за пресата
 

Уебинар „Европейската перспектива на Западните Балкани“

 .
14/04/2021
 .

Бюрото за връзка на Европейския парламент в България организира уебинар на тема „Европейската перспектива на Западните Балкани“, който ще се проведе онлайн на 23 април 2021 г., петък, от 10.00 до 11.30 ч.

 .
В дискусията ще вземат участие ръководителите на българските делегации на парламентарно представените политически групи.В дискусията ще вземат участие ръководителите на българските делегации на парламентарно представените политически групи.
В дискусията ще вземат участие ръководителите на българските делегации на парламентарно представените политически групи.
 .

Целта на събитието е да представи позицията на Европейския парламент за напредъка на всяка от страните от Западните Балкани, желаещи да се присъединят към Европейския съюз, приета в отговор на годишните доклади на Европейската комисия за оценка на напредъка. Евродепутати от различни политически групи ще могат да обсъдят стратегическото значение на европейската интеграция на Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Република Северна Македония, Сърбия и Черна гора, какви са основните нерешени въпроси и какво още трябва да постигнат тези страни по пътя им към членство в ЕС в контекста на новата методология за процеса на преговори за разширяване.

В дискусията ще вземат участие членовете на Европейския парламент и ръководители на българските делегации на парламентарно представените политически групи Андрей Ковачев (ЕНП), Петър Витанов (С§Д), Илхан Кючюк (Обнови Европа) и Ангел Джамбазки (ЕКР). Модератор на дискусията ще бъде Милена Милотинова, водещ на предаването Брюксел 1 по Bulgaria on Air.

Уебинарът ще се проведе в платформата Zoom. Работният език ще е български, като ще бъде осигурен двупосочен симултанен превод на английски за участниците в срещата в Zoom.

За да участвате в уебинара, се регистрирайте до 22 април на адрес: http://epfacebook.eu/qxJP.

Уебинарът ще бъде излъчван на живо само на български език на Facebook страницата на Бюрото на ЕП в България. Осигурен е и жестов превод за хората с увреден слух.

Може да изпращате въпросите си към участниците предварително в slido с код #Balkans. По време на уебинара въпроси ще могат да бъдат задавани през чата на Zoom, както и чрез коментари към излъчването във Facebook.

 .
Формуляр за регистрация за онлайн срещата
Задайте въпросите си предварително в slido с код #Balkans
Европейската перспектива на Западните Балкани - събитие във Facebook
Фейсбук профил на Бюрото на Европейския парламент в България - излъчване на живо на 23 април