skip to content
 
 
Съобщения за пресатаПредставители на медиите - група от фотографи
Съобщения за пресата
 

Уебинар „Кръговата икономика – инструмент за бързо възстановяване“

 .
01/04/2021
 .

Бюрото за връзка на Европейския парламент в България в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) организират уебинар на тема „Кръговата икономика – инструмент за бързо възстановяване“, който ще се проведе онлайн на 16 април 2021 г., петък от 11.00 до 12.30 ч.

 .
Уебинарът „Кръговата икономика – инструмент за бързо възстановяване“ ще се проведе на 16 април от 11.00 ч.Уебинарът „Кръговата икономика – инструмент за бързо възстановяване“ ще се проведе на 16 април от 11.00 ч.
Уебинарът „Кръговата икономика – инструмент за бързо възстановяване“ ще се проведе на 16 април от 11.00 ч.
 .

На уебинара ще бъдат представени основните идеи, заложени в Новия план за действие за  кръговата икономика, а възможностите и предизвикателствата, свързани с нейното осъществяване ще бъдат обсъдени с представители на общините и бизнеса, като ще бъдат изтъкнати и примери за добри европейски и български практики в тази сфера. 

В панелната дискусия в първата част на събитието политици на европейско и местно равнище ще обсъдят различни аспекти на кръговата икономика и отражението ѝ върху общините и бизнеса. В нея ще вземат участие Тисе Стелпстра (Нидерландия/ЕКР), докладчик по становището на Комитета на регионите за кръговата икономика, и Стефан Радев (ЕНП), кмет на община Сливен.

Във втората част на уебинара ще бъдат представени добри практики в сферата на управлението на отпадъци в община Любляна, както и примера на Texcycle за сътрудничество между общините и бизнеса при събирането и оползотворяване на текстилни отпадъци. И двете части ще бъдат последвани от дискусия с публиката, а неин модератор ще бъде експертът по кръгова икономика Николай Михайлов.

Уебинарът ще се проведе в платформата Zoom. Работните езици ще са български и английски с двупосочен симултанен превод за участниците в срещата в Zoom.

За да участвате в уебинара, трябва да се регистрирате до 15 април на адрес: http://epfacebook.eu/qx28.

Уебинарът ще бъде излъчван на живо само на български език на Facebook страницата на Бюрото на ЕП в България. Осигурен е и жестов превод за хората с увреден слух.

Изпращайте въпросите си към участниците предварително в slido с код #ECO (на латиница). По време на уебинара въпроси ще могат да бъдат задавани през чата на Zoom, както и чрез коментари към излъчването във Facebook.

 .
Формуляр за регистрация за онлайн срещата
Задайте въпросите си предварително в slido с код #ECO
Кръговата икономика – инструмент за бързо възстановяване (събитие във Facebook)
Фейсбук профил на Бюрото на Европейския парламент в България - излъчване на живо на 16 април
Нов план за действие относно кръговата икономика. За по-чиста и по-конкурентоспособна Европа
Резолюция на Европейския парламент относно новия план за действие за кръгова икономика