skip to content
Съобщения за пресатаПредставители на медиите - група от фотографи
Съобщения за пресата
 

Уебинар „Селскостопанската политика на ЕС след 2023 г.“ на 21 януари

 .
12/01/2022
 .

Бюрото за връзка на Европейския парламент в България организира уебинар на тема „Селскостопанската политика на ЕС след 2023 г.“, който ще се проведе онлайн на 21 януари 2022 г., петък, от 11.00 до 12.30 ч.

 .
Онлайн събитието за бъдещето на селскостопанската политика ще се проведе на 21 януари 2022 г.Онлайн събитието за бъдещето на селскостопанската политика ще се проведе на 21 януари 2022 г.
Онлайн събитието за бъдещето на селскостопанската политика ще се проведе на 21 януари 2022 г.
 .

По време на събитието ще бъдат представени промените, заложени в приетия пакет за законодателни реформи на общата селскостопанска политика (ОСП). Ще бъдат разяснени  екологичните и социалните цели на новата политика, как тя ще подкрепя малките и средните стопанства и младите земеделски стопани, как ще функционира постоянният резерв за кризи и как ще се гарантира прозрачност на отпусканите помощи и спазване на трудовото законодателство в европейското селско стопанство. Ще се стремим да отговорим на въпроси за следващите стъпки по националния стратегически план, таваните на директните плащания, подхода към чувствителните сектори и други. Предвидено е събитието да започне с панелна дискусия между участниците и да продължи с отговори на въпроси от публиката.

В уебинара ще вземат участие Атидже Алиева-Вели (Обнови Европа), член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони (AGRI) на Европейския парламент, Снежана Благоева, пълномощен министър, Специален комитет по селско стопанство, Постоянно представителство на Република България в Брюксел и Момчил Неков, заместник-министър на земеделието. Модератор на дискусията ще бъде Николай Вълканов, управител на Фондация „Интелиагро“.

Уебинарът ще се проведе в платформата Zoom на български език.

Броят на участниците в Zoom е ограничен. Необходима е регистрация до 20 януари 2022 г. на следния линк: http://epfacebook.eu/q4Yk.

Уебинарът ще бъде излъчван на живо на Facebook страницата на Бюрото на ЕП в България.

Можете да изпращате въпросите си към участниците предварително в slido с код #CAP23. По време на уебинара въпроси ще могат да бъдат задавани през чата на Zoom, както и чрез коментари към излъчването във Facebook.

 .
Регистрация за уебинара „Селскостопанската политика на ЕС след 2023 г.“
Към събитието във Facebook
Предварителни въпроси в slido с код #CAP23