skip to content
 
 
Съобщения за пресатаПредставители на медиите - група от фотографи
Съобщения за пресата
 

Младежки дебат в Габрово „Накъде отива Европа?“

06/11/2018
 .

На 16 ноември 2018 г. от 13.00 ч. в Ритуалната зала на Община Габрово ще се проведе дискусия с млади хора под надслов „Накъде отива Европа?“, организирана от Бюрото на Европейския парламент в България. Това е петият от серия младежки дебати, имащи за цел да предоставят платформа на младите хора да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на Европейския съюз.

 .
Накъде отива Европа? Искаме да чуем Вашето мнение.Младежи в пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург
На 16 ноември 2018 г. от 13.00 ч. в Ритуалната зала на Община Габрово ще се проведе дискусия с млади хора под надслов „Накъде отива Европа?“
 .

В събитието ще вземат участие членовете на Европейския парламент Асим Адемов (ЕНП) и Петър Курумбашев (С&Д), както и гл. ас. д-р Ралица Ковачева, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Модератор на дебата ще бъде Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.

Дебатът ще се проведе на 16 ноември 2018 г., петък, в Ритуалната зала на Община Габрово (пл. „Възраждане” № 3), от 13:00 до 14:30 ч. под формата на дискусия с кратки встъпителни изказвания на участниците в панела и въпроси от публиката.

Основните теми са:

  • Как ще се отрази излизането на Великобритания от ЕС?
  • Какви приоритети да бъдат заложени в следващия европейски бюджет?
  • Какви са рисковете от дезинформацията в европейски контекст?
  • Какви промени искат да видят в Европа младите хора след изборите за Европейски парламент догодина?

Моля да се регистрирате за участие до 12:00 ч. на 15 ноември на http://ttimv.eu/qfmZ.

Събитието е четвъртият от серия младежки дебати, имащи за цел да бъдат обсъдени предизвикателствата пред ЕС в средносрочен план и да предоставят платформа на младите хора да изразят своите виждания и очаквания относно бъдещото развитие на европейския проект.

Следващият град, където ще се проведе младежки дебат, е Варна (на 23 ноември). В началото на 2019 г. резултатите от всички тези срещи ще бъдат обобщени на един голям младежки форум в столицата, който ще очертае очакванията на младите българи за изборите за Европейски парламент през май същата година.

 .
Регистрация за участие в дискусията до 12.00 часа на 15 ноември