skip to content
Съобщения за пресатаПредставители на медиите - група от фотографи
Съобщения за пресата
 

Играта „Евродетективи“ дава нов поглед към софийски забележителности

 .
29/04/2021
 .

Любопитни факти за Европейския съюз по време на разходка из добре познати места и сгради в центъра на столицата ще научат участниците в играта „Евродетективи“, организирана от Бюрото на Европейския парламент в България. Тя ще се провежда от 30 април до 30 октомври на открито в София.

 .
Играта „Евродетективи“ ще се провежда в периода от 30 април до 30 октомври 2021 г.Играта „Евродетективи“ ще се провежда в периода от 30 април до 30 октомври 2021 г.
Играта „Евродетективи“ ще се провежда в периода от 30 април до 30 октомври 2021 г.
 .

Играта „Евродетективи“ ще отведе участниците на осем различни места в центъра на София, на всяко от които ще търсят отговор на загадки и ще научат интересни факти, свързани с европейски теми. За участие са необходими единствено смартфон с интернет връзка, два свободни часа и удобни обувки.

„Евродетективи“ може да се играе и самостоятелно, и от групи, като играта е предназначена за хора над 16-годишна възраст. За решаването на загадките не е нужна предварителна подготовка, нито изтегляне на мобилно приложение, а единствено регистрация на платформата „Заедно за ЕС“ на Европейския парламент. Всички локации са разположени на обществени места. Участието е възможно по всяко време, но е препоръчително да се играе на дневна светлина, тъй като участниците трябва да се намират на точно определено място, за да могат да намерят отговорите на всяка от загадките.

Играта „Евродетективи“ ще се провежда в периода от 30 април до 30 октомври 2021 г., за да могат повече жители и гости на София да се включат в нея. Играта няма състезателен елемент, но има изненада за тези, които стигнат до края ѝ. Участниците, които достигнат финала през почивни дни и часове, ще могат да получат изненадата си единствено в работно време.

За включване в играта е необходима регистрация за участие в нея чрез платформата ZaednoZa.EU тук: https://together.europarl.europa.eu/event/2021-04-30-2021-10-30-284/register

 .
Регистрация за играта „Евродетективи“