skip to content
 

Европейска младежка награда „Карл Велики“ (#ECYP2022)

Ако си на възраст между 16 и 30 години, пребиваваш постоянно в ЕС и работиш по проект, който спомага за моделирането на Европа, то тогава ти можеш да бъдеш следващият носител на Европейската младежка награда „Карл Велики“! Наградата подкрепя младежки проекти, които насърчават сътрудничеството и разбирателството както в Европа, така и в международен план. Кандидатствай с твоя проект сега и можеш да спечелиш до 7500 евро и да получиш помощта, от която се нуждаеш, за да доразвиеш своята инициатива.

В момента кандидатури за младежката награда „Карл Велики“ не се приематВ момента кандидатури за младежката награда „Карл Велики“ не се приемат
В момента кандидатури за младежката награда „Карл Велики“ не се приемат

Европейската младежка награда „Карл Велики“ се присъжда на младежки проекти, които насърчават европейското и международното разбирателство. Наградата извежда на преден план ежедневната работа на младите хора в цяла Европа в подкрепа на европейската демокрация и подкрепя активното им участие в моделирането на бъдещето на Европа. Тя се ръководи съвместно от Европейския парламент и Фондацията за Международната награда „Карл Велики“ в Аахен и беше учредена през 2008 г.

 

График за 2022 г.

10 януари 2022 г.: Начало на конкурса

13 февруари 2022 г.: Краен срок за представяне на проекти

Март 2022 г.: Обявяване на националните победители

Май 2022 г.: Церемония по награждаването в Аахен

 

Предишни носители на наградата

Европейската младежка награда „Карл Велики“ подкрепя вдъхновяващи младежки проекти от целия ЕС от 2008 г. насам. Всяка година националните и европейските журита избират 27 национални проекта – по един от всяка държава членка – и измежду тях три европейски лауреата, които са поканени на церемонията по награждаването в Аахен.

Виж кои са предишните лауреати на наградата
 

Често задавани въпроси

В рубриката „Често задавани въпроси“ ще намериш отговори на всички възможни въпроси за Европейската младежка награда „Карл Велики“ и процедурата за кандидатстване.

Често задавани въпроси