skip to content
 
 
 

Tietoa palkinnosta

Euroopan parlamentti ja Aachenin kansainvälisen Kaarle Suuri -palkinnon säätiö ovat vuodesta 2008 lähtien pyytäneet vuosittain nuoria kaikista Euroopan unionin jäsenvaltioista esittämään nuorten toteuttamia ja nuorille suunnattuja hankkeita, joilla edistetään aktiivisesti Euroopan unionin kehitystä.

KUKA VOI OSALLISTUA?

Hankkeita Kaarle Suuri -nuorisopalkintoa varten voivat esittää 16–30-vuotiaat nuoret mistä tahansa Euroopan unionin jäsenvaltiosta.

Hankkeita voidaan esittää yksin tai mieluummin ryhmänä. Hankkeiden olisi edistettävä keskinäistä ymmärrystä Euroopassa ja kansainvälisesti, edistettävä yhteisen eurooppalaisen identiteetin kehitystä ja Euroopan integraatiota ja tarjottava Euroopan nuorille roolimalli ja käytännön esimerkkejä siitä, kuinka eurooppalaiset voivat elää yhdessä yhteisönä.

MILLAISIA HANKKEITA VOIDAAN ESITTÄÄ?

Palkinto on myönnetty aiemmin nuorisovaihtoa tai nuorten urheilu-, taide- tai kulttuuritapahtumaa koskeville hankkeille. Hankkeet voivat olla internethankkeita, joilla on eurooppalainen ulottuvuus. Katso tästä lisätietoja aiemmin palkituista hankkeista.

MITÄ TAPAHTUU VOITON JÄLKEEN?

Paras hanke palkitaan 7 500 eurolla, toiseksi paras 5 000 eurolla ja kolmanneksi paras 2 500 eurolla. Kolme eurooppalaista voittajaa kutsutaan vierailulle Euroopan parlamenttiin Brysseliin tai Strasbourgiin.

Kaikkien 27 valitun kansallisen hankkeen edustajat kutsutaan vierailulle Aacheniin, jossa järjestetään usean päivän ajan erilaisia tapahtumia ja Kaarle Suuri -nuorisopalkinnon palkintoseremonia. Se järjestetään aina kaksi päivää ennen helatorstaita, jona arvostettu Aachenin kansainvälinen Kaarle Suuri -palkinto myönnetään.

Euroopan parlamentin puhemies ja Aachenin kansainvälisen Kaarle Suuri -palkinnon säätiön edustaja luovuttavat kolmelle parhaalle hankkeelle myönnetyt palkinnot.

Voittanutta hanketta esitellään myös laajasti Euroopan parlamentin ja säätiön sosiaalisen median kanavilla.

Lisäksi Aachenin-vierailu tarjoaa ainutlaatuinen tilaisuuden tavata muita dynaamisia nuoria kaikkialta Euroopasta, verkostoitua heidän kanssaan ja jakaa näkemyksiä Euroopasta Euroopan johtajien läsnä ollessa. Monelle matka merkitsee pitkien ystävyyssuhteiden alkua samanhenkisten nuorten kanssa kaikkialta Euroopasta.