[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Je li moj projekt pogodan za natječaj?

Tražimo projekte kojima će se produbiti razumijevanje o Europi i svijetu, koji potiču stvaranje zajedničkog osjećaja europskog identiteta i integracije i koji će poslužiti kao uzor mladima u Europi i ponuditi konkretne primjere suživota Europljana u jednoj zajednici.

Nisam siguran ispunjava li moj projekt uvjete. Kako to mogu provjeriti?

U dijelu „Prošli dobitnici nagrade” možete vidjeti kakvi su projekti ranije nagrađivani.

Mogu li prijaviti nedavno dovršen projekt?

Da. Ipak imajte na umu da bi projekt trebao biti dovoljno razvijen kako bi ocjenjivački sud mogao procijeniti njegove rezultate. Ako ste tek započeli s projektom ili je on još u povojima, možda je bolje prijaviti se iduće godine.

Je li broj prijava ograničen?

Nije, svaki natjecatelj može prijaviti više projekata.

Kako mogu prijaviti projekt?

Ispunite elektronički obrazac i učitajte dokumente i slike kojima se predstavlja vaš projekt.

Koji je rok za predaju prijava?

Prijave traju od 9. studenog do 22.veljača 2021.

Tko podnosi prijavu?

O tome treba odlučiti projektni tim. Ponekad je to voditelj tima, voditelj programa, osoba zadužena za komunikaciju ili obični član tima.

Na kojem se jeziku podnosi prijava?

Sažetak projekta trebao bi biti na engleskom, francuskom ili njemačkom jeziku. Opis projekta može biti na bilo kojem od službenih jezika EU-a.

U kojoj se državi članici prijavljuje projekt?

Ako se radi o grupnim ili višenacionalnim projektima, projekt se prijavljuje samo u jednoj od zemalja s kojom je projekt usko povezan.

Mogu li prijaviti projekt koji je bio prijavljen i prethodnih godina?

Da. Projekti koji nisu bili među trima finalistima prethodnih natječaja mogu biti ponovno prijavljeni.

Mogu li prijavu poslati i e-poštom?

Ne. Savjetujemo vam da prvo pripremite sve tražene podatke, koje poslije možete kopirati u elektronički obrazac za prijavu.

Moram li prijavu podnijeti u jednom koraku?

Da. Prijavu treba podnijeti u jednom koraku jer nije moguće spremiti obrazac i kasnije nastaviti rad na njemu.

Zašto u obrascu za prijavu moram dva puta navesti opis projekta?

Kratak opis projekta trebao bi biti na engleskom, francuskom ili njemačkom kako bi se njime po potrebi moglo poslužiti tajništvo Nagrade.

Duži opis projekta možete napisati na bilo kojem od službenih jezika EU-a. U opisu treba biti obrazloženo na koji način projekt promiče europsko i međunarodno razumijevanje i kako potiče razvoj dijeljenog osjećaja europskog identiteta i integracije te u kojem smislu pruža primjer mladima koji žive u Europi.

Što nakon što prijavim projekt?

Jedan mjesec nakon roka za prijavu nacionalni ocjenjivački sudovi u sastavu zastupnika u Europskom parlamentu i predstavnika nacionalnih organizacija mladih odlučit će o 27 nacionalnih pobjednika u svim državama članicama. Nakon toga obavještavamo pobjednike i dajemo im informacije o idućim koracima.

Tri europska laureata bit će objavljena 11. svibnja 2021. na službenoj svečanosti dodjele Europske nagrade za mlade „Karlo Veliki”.

Što dobiva pobjednički projekt?

Po jedan predstavnik svakog projekta bit će pozvan da od 10. do 13. svibnja 2021. sudjeluje u „Tjednu pobjednika” u Aachenu. Troškove tog događanja snose Europski parlament i međunarodna zaklada „Karlo Veliki” iz Aachena.

Svi predstavnici projekata primit će odlikovanje i certifikat od predsjednika Europskog parlamenta i predsjednika međunarodne zaklade „Karlo Veliki”.

Nagrada za najbolji projekt iznosi 7500 EUR, druga nagrada iznosi 5000 EUR, a treća 2500 EUR. Dio nagrade za autore triju najboljih projekata na europskoj razini bit će i posjet Europskom parlamentu u Bruxellesu ili Strasbourgu prilikom čega će prezentirati svoje projekte.

Kome da se obratim u slučaju dodatnih pitanja?

Sva pitanja o postupku prijave pošaljite e-poštom na engleskom, francuskom, njemačkom ili nizozemskom jeziku na: ecyp2021@ep.europa.eu