Ga naar de inhoud
 

Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren (#ECYP2022)

Woon je in de EU, ben je tussen de 16 en 30 jaar oud en ben je bezig met een project dat de Europese landen dichter bij elkaar brengt? Dien jouw project in voor de jaarlijkse Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren en ontvang de steun die je nodig hebt om jouw initiatief te ontwikkelen. Voor de beste Europese projecten kun je prijzen van maximaal 7 500 EUR winnen en de winnaars worden uitgenodigd om de prijsuitreiking in Aken bij te wonen.

De kandidatuurstelling is afgeslotenDe kandidatuurstelling is afgesloten
De kandidatuurstelling is afgesloten

De Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren wordt toegekend voor door jongeren geleide projecten waarmee het wederzijdse begrip op Europees en internationaal niveau wordt bevorderd. Met de prijs wordt het dagelijks werk van jongeren in heel Europa ter versterking van de Europese democratie belicht en wordt ondersteund dat jongeren actief de toekomst van Europa vormgeven. De prijs wordt gezamenlijk uitgereikt door het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote-prijs Aken en werd in 2008 in het leven geroepen.

 

Tijdschema voor 2022

10 januari 2022: start van de wedstrijd

13 februari 2022: uiterste datum voor de indiening van projecten

Maart 2022: bekendmaking van de nationale winnaars

Mei 2022: uitreikingsceremonie in Aken

 

Vorige prijswinnaars

Met de Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren worden sinds 2008 inspirerende, door jongeren geleide projecten uit de hele EU ondersteund. Elk jaar selecteren nationale jury’s uit elke lidstaat 27 nationale projecten en een Europese jury kiest 3 Europese winnaars die worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking in Aken.

Lees meer over de vorige prijswinnaars
 

Veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen helpen je bij het vinden van antwoorden op vragen over de Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren en de bijbehorende aanmeldingsprocedure.

Meer weten?