skip to content
 

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni (#ECYP2022)

Ești rezident(ă) în UE, cu vârsta cuprinsă între 16-30 de ani și lucrezi la un proiect care ajută la schimbarea Europei? Atunci ai putea fi următorul câștigător/următoarea câștigătoare al Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni! Premiul sprijină proiecte conduse de tineri care promovează cooperarea și înțelegerea atât în ​​Europa, cât și la nivel internațional. Aplică acum cu proiectul tău, primește până la 7500 EUR și obține ajutorul de care ai nevoie pentru a-ți dezvolta în continuare inițiativa.

În momentul de față nu se acceptă candidaturi pentru premiul Charlemagne pentru tinerii europeniÎn momentul de față nu se acceptă candidaturi pentru premiul Charlemagne pentru tinerii europeni
În momentul de față nu se acceptă candidaturi pentru premiul Charlemagne pentru tinerii europeni

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni este decernat proiectelor gestionate de tineri care promovează înțelegerea la nivel european și internațional. Premiul evidențiază activitatea zilnică a tinerilor din întreaga Europă în vederea consolidării democrației europene și sprijină participarea lor activă la conturarea viitorului proiectului european. Înființat în 2008, premiul este gestionat în comun de Parlamentul European și Fundația pentru Premiul Internațional Charlemagne de la Aachen.

 

Calendarul pentru 2022

10 ianuarie 2022 lansarea concursului

13 februarie 2022: data-limită de trimitere a proiectelor

Martie 2022: anunțarea câștigătorilor de la nivel național

Mai 2022: ceremonia de decernare a premiului la Aachen

 

Câștigători anteriori ai premiului

Începând din 2008, Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni sprijină proiecte gestionate de tineri din întreaga UE, și reprezintă o sursă de inspirație pentru toți. Juriile naționale și europene selectează anual 27 de proiecte naționale din fiecare stat membru și trei laureați europeni care sunt invitați la ceremonia de decernare a premiilor de la Aachen.

Descoperă câștigătorii anteriori ai premiului
 

Întrebări frecvente - FAQ

Secțiunea „Întrebări frecvente” te va ajuta să găsești răspunsuri la orice întrebări pe care le-ai putea avea despre Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni și despre procedura de depunere a candidaturii.

Află mai multe