skip to content
 

Evropska mladinska nagrada Karla Velikega (#ECYP2022)

Ste državljan(ka) EU, star(a) med 16 in 30 let, in sodelujete pri projektu, ki pomaga oblikovati Evropo? Potem ste lahko naslednji dobitnik oz. dobitnica evropske mladinske nagrade Karla Velikega! Nagrada se podeljuje projektom, ki jih vodijo mladi in ki spodbujajo sodelovanje in razumevanje tako v Evropi kot na širši mednarodni ravni. Prijavite svoj projekt in se potegujte za 7500 EUR in pomoč, ki jo potrebujete za nadaljnji razvoj svoje pobude.

Vloge za mladinsko nagrado Karla Velikega se trenutno ne sprejemajoVloge za mladinsko nagrado Karla Velikega se trenutno ne sprejemajo
Vloge za mladinsko nagrado Karla Velikega se trenutno ne sprejemajo

Evropska mladinska nagrada Karla Velikega se podeljuje projektom, ki jih vodijo mladi in ki spodbujajo razumevanje na evropski in mednarodni ravni. Nagrada pod žaromete postavlja vsakodnevno delo mladih po vsej Evropi, ki želijo utrditi evropsko demokracijo, in podpira njihovo dejavno sodelovanje pri oblikovanju prihodnosti Evrope. Nagrado, ustanovljeno leta 2008, skupaj podeljujeta Evropski parlament in Fundacija za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna.

 

Urnik za leto 2022

10. januar 2022 - začetek natečaja

13. februar 2022: rok za prijavo projektov

Marec 2022: razglasitev zmagovalcev iz držav članic

Maj 2022: podelitev nagrad v Aachnu

 

Prejšnji nagrajenci

Evropska mladinska nagrada Karla Velikega od leta 2008 podpira navdihujoče projekte, ki jih vodijo mladi iz vse EU. Vsako leto nacionalne in evropske žirije izberejo 27 nacionalnih projektov iz vsake države članice in 3 evropske nagrajence, ki so povabljeni na podelitev nagrad v Aachen.

Spoznajte prejšnje nagrajence
 

Pogosta vprašanja

V rubriki s pogostimi vprašanji boste našli odgovore na morebitna vprašanja o evropski mladinski nagradi Karla Velikega in postopku prijave.

Več informacij