skip to content
 

Europeiska Karlspriset för ungdomar (#ECYP2022)

Är du bosatt i EU, i åldern 16–30 år och arbetar med ett projekt som bidrar till att förändra Europa? Då kan du bli nästa vinnare av Europeiska Karlspriset för ungdomar! Priset stöder ungdomsdrivna projekt som främjar samarbete och förståelse både i Europa och internationellt. Ansök med ditt projekt nu, få upp till 7 500 EUR och få den hjälp du behöver för att vidareutveckla ditt initiativ.

Nomineringar till Karlspriset för ungdomar kan inte göras just nuNomineringar till Karlspriset för ungdomar kan inte göras just nu
Nomineringar till Karlspriset för ungdomar kan inte göras just nu

Europeiska Karlspriset för ungdomar delas ut till ungdomsprojekt som främjar europeisk och internationell förståelse. Utmärkelsen lyfter fram det dagliga arbete som utförs av unga människor runt om i Europa för att stärka den europeiska demokratin och stöder deras aktiva deltagande i att forma Europas framtid. Det delas ut varje år av Europaparlamentet och stiftelsen för det internationella Karlspriset i Aachen och instiftades 2008.

 

Kalender för 2022

10 januari 2022: tävlingen inleds

13 februari  2022: tidsfrist för att lämna in projekt

Mars 2022: tillkännagivande av de nationella vinnarna

Maj 2022: Prisceremoni i Aachen

 

Tidigare pristagare

Europeiska Karlspriset för ungdomar har sedan 2008 stött inspirerande ungdomsledda projekt från hela EU. Varje år väljer de nationella och europeiska juryerna ut 27 nationella projekt från varje medlemsstat och 3 europeiska pristagare som bjuds in till prisutdelningen i Aachen.

Upptäck de tidigare pristagarna
 

Vanliga frågor

“Vanliga frågor“ hjälper dig att få svar på eventuella frågor om Europeiska Karlspriset för ungdomar och ansökningsförfarandet.

Vanliga frågor