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Question for written answer Z-000034/2015 

to the European Central Bank 

Rule 131 

Fabio De Masi (GUE/NGL) 

Subject: Country-specific volumes of purchases under the Outright Monetary Transactions 

(OMT) programme 

Is it correct that, under the OMT programme, the ECB proposes to purchase only one third, at 

most, of the government bonds issued by a country? If so, where is that rule laid down and 

when and where was it decided on? 


